П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Анатолій Урбанський: «Ми повинні зберегти Тилігульський лиман…»

+ -
0

Нагадаємо, що з метою відновлення штучного з’єднувального каналу між Тилігульським  лиманом  та Чорним морем Одеська обласна рада спільно з Миколаївською обласною радою (оскільки частина лиману відноситься до Миколаївської області) у 2015 році створили робочу групу, до складу якої входили депутати обох областей, представники екологічних департаментів, вчені та інженери.

Проінспектувати початок робіт з реконструкції завітав голова обласної ради Анатолій Урбанський, депутат обласної ради Олег Кутателадзе та народний депутат України, голова міжфракційного об’єднання Верховної Ради України “Південь України” Павло Унгурян.

Ініціаторок будівництва каналу став депутат обласної ради Олег Кутателадзе.

З обласного бюджету було виділено 10 мільйонів гривень на реконструкцію з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем.

«Ми повинні зберегти Тилігульський лиман з його унікальною природою і рекреаційними територіями. Якщо не втрутитися зараз, то через 2-3 роки лиман перестане існувати і розділиться на три окремих озера, адже рівень води в лимані вже в півтора рази нижче рівня моря, а солоність його становить 30 проміле, при солоності 40 проміле в лимані нічого не виживе. Проект реконструкції з`єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем на території Комінтернівського району Одеської області готувався 2 роки, на що обласним бюджетом було передбачено 590 тисяч гривень, а самі роботи з реконструкції заплановані на півтора роки. Відповідно до проекту заплановано берегоукріплення та поглиблення каналу до 2,5 метрів та розширення до 30 метрів. Буде встановлено шлюзовий комплекс, для того, щоб великий об’єм піску в зимовий період не потрапляв в лиман та не створював перешкоди. Це дозволить підняти рівень води лиману до колишніх рівнів, знизити її солоність і оздоровити рибне господарство», – розповів голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости