П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Після розслідування журналістів урядовці звернули увагу на загрозу екології Одеси

+ -
0
"Я хотів би просто активніше співпрацювати з місцевим самоврядуванням. Є проблема, ми про неї знаємо, потрібно її підготувати як технологічний запит, проектно-кошторисну документацію. Те, що залежить від нас, – ми допоможемо", - зазначив урядовець у відповідь на запитання "СтопКору".
Зауважимо, що під час розслідування журналіст "СтопКору" Олександр Мамай з'ясував, що модернізована система була готова до роботи, однак компанії-виконавцю не компенсували витрат на роботу і запуск сучасних насосів зірвався. Журналіст знайшов і тодішнього губернатора Одещини Миколу Скорика, за час роботи якого систему відведення нечистот мали запустити і за головування якого понад 300 мільйонів гривень, передбачених для виконавця, зникли з рахунків області.
"Декілька яскравих епізодів з його біографії: у січні 2014 року за його вказівкою вхід до облдержадміністрації перекрили бетонними блоками. Тоді активісти і дали йому прізвисько "Коля-блок". Далі – 19 лютого того ж року. Тоді журналісти висвітлювали події "Євромайдану" під облдержадміністрацією та прохали, щоб до них вийшов Микола Скорик. Проте замість нього до них вийшли… тітушки та почали щосили дубасити.
Саме за головування в облдержадміністрації Миколи Скорика понад 300 мільйонів гривень державних коштів ніяк не могли потрапити до пункту призначення. За інформацією наших інсайдерів, причина проста - посадовець нібито захотів ласий шмат «відкату» - 10 відсотків від суми", - зазначає автор розслідування Олександр Мамай.
Замовник на умови Скорика не пішов, чиновник на зло залишив гроші на рахунку адміністрації, і їх у кінці року, як невикористані ресурси, повернули на державні рахунки, уточнює розслідувач.
"Тепер в ОДА лише розводять руками. Бажання запустити сучасну систему є, а от коштів на це немає. Тепер потрібно, щоб або Мінфін заклав додаткову статтю видатків у державний бюджет, або в Міністерстві екології їх виділили зі спецфонду", - зазначає журналіст.
Источник: "СтопКор"

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости