П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Apple погрожує закрити iMessage та FaceTime. Українці також можуть постраждати

+ -
0

Apple націлилася на ядерний варіант. Новий закон про інтернет-безпеку, який, серед іншого, передбачає, що влада матиме доступ до приватних розмов користувачів на вимогу, вочевидь, не сподобався Тіму Куку і компанії. Реакція гіганта з Купертіно викликає здивування – він вважає за краще відмовитися від iMessage і FaceTime, ніж виконати новий закон. На щастя, цього разу проблема виникла не в Україні, а у Великобританії. Однак, враховуючи, що у Великобританії все ще проживає багато  наших співвітчизників, які іноді спілкуються таким чином зі своїми сім’ями, що залишилися там, судову тяганину між Apple і британським урядом, на жаль, не можна ігнорувати.

Наскрізне шифрування – ключ до конфіденційності

Обираючи месенджер, все більше людей звертають увагу на питання безпеки повідомлень. Для багатьох користувачів найважливішою особливістю програми є наявність функцій, які захищають конфіденційну інформацію, щоб забезпечити приватність наших розмов. Одним з таких “щитів” є наскрізне шифрування, яке гарантує, що тільки відправник і одержувач повідомлення можуть бачити його зміст.

Наскрізне шифрування, також відоме як наскрізне шифрування, – це метод захисту цифрових комунікацій, який запобігає перехопленню та зчитуванню даних третіми особами. Повідомлення шифруються на пристрої відправника і можуть бути розшифровані тільки на пристрої одержувача. Ключ для розшифрування даних зберігається тільки на цих пристроях, а це означає, що навіть постачальник послуг не має можливості прочитати інформацію, що передається.

Цей тип шифрування широко використовується в багатьох службах обміну миттєвими повідомленнями, таких як WhatsApp, Signal та iMessage, щоб забезпечити конфіденційність користувачів і даних, які вони надсилають. Це гарантує, що навіть якщо дані перехоплені під час передачі, вони не можуть бути прочитані без правильного ключа, що значно підвищує безпеку спілкування. Хоча, звичайно, зараз це може змінитися, оскільки законодавство в майбутньому законопроекті про безпеку в Інтернеті у Великій Британії завдає удару по системі шифрування повідомлень.

Напад на конфіденційність користувачів

Новий Закон про безпеку в Інтернеті у Великій Британії наразі перебуває на стадії перегляду. В результаті уряд хоче мати можливість сканувати наскрізні зашифровані повідомлення на предмет наявності матеріалів, пов’язаних, серед іншого, з експлуатацією неповнолітніх та інших незаконних матеріалів.

Заплановані зміни до закону також означають, що такі компанії, як Apple, повинні будуть інформувати уряд Великої Британії про будь-які модифікації функцій безпеки месенджера та отримувати дозвіл на їх впровадження. Більше того, вони також будуть зобов’язані негайно відключати функції безпеки на вимогу сервісів без інформування користувачів. Ситуації, подібні до тієї, коли розмова у Facebook про нелегальний аборт стала доказом у справі, можуть стати звичним явищем.

Реакція Apple була негайною

Apple подала дев’ятисторінкове заперечення проти запропонованого закону. Компанія категорично не погоджується з такими вимогами, як впровадження бекдорів для наскрізного шифрування, оскільки це загрожує конфіденційності користувачів. Apple також не подобається вимога повідомляти про зміни, внесені до функцій безпеки продукту до його випуску, а також вимога відключати їх на вимогу органів влади без будь-якого процесу оскарження.

Уряд демонструє певну зарозумілість і невігластво, якщо вважає, що деякі з великих технологічних компаній виконають нові вимоги без особливих зусиль

– заявив експерт з кібербезпеки, професор Алан Вудворд з Університету Суррея, якого цитує BBC.

Компанія оголосила, що якщо нові правила набудуть чинності, вона буде змушена заблокувати iMessage і FaceTime у Великобританії, оскільки не може допустити, щоб закон однієї країни призвів до зниження рівня безпеки цих сервісів у всьому світі. Це дуже радикальна позиція, тому ми з нетерпінням чекаємо на розвиток подій.

Наразі законопроект проходить восьмитижневі консультації. 

Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости