П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Активісти з селища на Одещині збираються оскаржувати його нову назву через суд

+ -
-1

У селищі Березине Тарутинської громади Одеської областв мають намір оскаржувати через суд ухвалене 19 вересня рішення Верховної Ради про перейменування населеного пункту на Соборне.

Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на місцеву активістку Юлію Бозбей.

Пані Юлія наголошує, що оскільки на етапі громадського обговорення переважна більшість березинців була категорично проти цього перейменування, згодом було зібрано понад 952 голоси за збереження назви селища. Було сформовано ініціативну групу, яка збирала матеріали, листувалася з Українським інститутом національної пам’яті, різними органами влади, подавала протест до профільного комітету Верховної Ради.

«Депутати не дослухалися нашої думки, тому нам залишається єдиний законний варіант боротьби за своє право залишатися жителями Березиного – подання позовної заяви до суду», – зазначає активістка.

Ініціативна група зв’язалися з відомим адвокатським об’єднанням «Кравець та партнери», які візьмуться представляти березинців в суді. Стратегія, запропонована київськими адвокатами, повністю збігається з пропозицією оскаржити у суді законність перейменування Березиного.

«Оскільки це перейменування суперечить п. 2 ч.1 ст.2 та пп. “є” п.4 ч.1 ст. 2 Закону України «Про засудження та заборону пропагування російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії», у нас є непогані шанси на успіх», – констатує пані Юлія.

Загалом зараз готується позовна заява, а з боку мешканців селища потрібно зібрати кошти на оплату позову та судових засідань. Сам позов коштує 20 тисяч гривень., кожне засідання – близько 4,5 тисячі гривень. Але найбільше грошей знадобиться на оплату експертизи, яка встановить факт порушення закону. Поки не визначено орган, який проводить експертизу, її вартість достеменно невідома, але вона сягатиме 45 000 – 50 000 грн.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости