П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Проблеми з інтернетом і значне зростання тарифів: в Одеській ОВА обговорили, до чого може призвести зміна системи оподаткування для провайдерів

+ -
0

Переведення провайдерів телекомунікаційної сфери зі спрощеної системи оподаткування на загальну може призвести до обвалення ринку і катастрофічного погіршення сервісу.

Про це заявили самі підприємці під час круглого столу, ініційованого головою Одеської ОВА Олегом Кіпером.

За словами провайдерів, від них вимагають з 1 жовтня перейти на загальну систему оподаткування, тоді як зараз багато хто з них є ФОПами, тобто платниками єдиного податку. Позиція держави проста і зрозуміла — це дасть змогу істотно збільшити надходження до держбюджету.

Але учасники ринку комунікаційних послуг упевнені, що за цим ховається спроба монополізувати ринок на догоду компаній-гігантів. Підсумком чого може стати крах стратегічно важливої для воюючої країни галузі.

«Дрібні компанії, які працюють у селах і селищах, злетять з єдиного податку і змушені будуть утримувати бухгалтера, юриста, тобто адміністрування ускладниться, а витрати збільшаться. Це призведе до масового закриття ФОПів, і цю нішу повинні будуть закрити великі компанії, яким той чи інший регіон може бути нецікавий або не вигідний для обслуговування, — каже виконавча директорка групи компаній «Мій провайдер» Людмила Кокоровець. — А якщо вони і надаватимуть свої послуги, то зовсім за інші гроші. Це призведе до того, що в Одесі люди платитимуть за інтернет умовно 300 гривень на місяць, а де-небудь у віддалених районах — 1300 і більше».

Під час обговорення провайдери зазначили, що завдяки великій кількості дрібних і середніх компаній телекомунікаційний ринок України є чи не найунікальнішим у світі — незважаючи на повномасштабне вторгнення, він не звалився і не залишив країну без інтернет-зв'язку. На думку керівника компанії IT-KARKAS Романа Перуна, нашій країні не підходить, зокрема, німецький досвід, де ринок представлений лише чотирма національними провайдерами.

«Якщо ми хочемо, щоб заявки розглядалися по два місяці, а люди при цьому все одно платили за відсутній інтернет, то це можна зробити, питання — навіщо? Ринок, позбавлений конкуренції, неминуче втратить у якості послуг і прийде до зростання цін», — вважає Роман Перун.

Солідарний із ним і голова «Українського відділення всесвітньої Інтернет-спільноти» Юрій Кагополов.

«Мої європейські колеги наголошують, що нам не можна експериментувати в телекомунікаційній сфері, це критична інфраструктура, — каже він. — Подібні експерименти проводилися в Аргентині, Мексиці, Венесуелі, і сьогодні інтернет там ніякий. Невже ми хочемо повторити досвід цих країн?».

Своєю чергою голова ОВА Олег Кіпер закликав учасників круглого столу систематизувати свої пропозиції та створити робочу групу.

«Ідеться про всеукраїнське явище, і ми не можемо з Одеси скасувати рішення керівництва Державної фіскальної служби, проте маючи на руках чіткий план і бачення ситуації, можемо вести діалог, переконувати, закликати», — на

голосив губернатор.


 


Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости