П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Фонд держмайна знову намагається продати акції одеського заводу «Оріон»

+ -
0

Стартова ціна лоту становить 4,4 млн грн, торги заплановано на 5 вересня

Регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях вкотре виставило на аукціон контрольний пакет акцій ПАТ «Машинобудівне виробниче об'єднання «Оріон».

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

За даними системи «Прозорро.Продажі», новий аукціон призначено на 5 вересня зі стартовою ціною 4 млн 385,5 тис. грн.

Держава володіє 2 млн 883 тис. 281 акцією ПАТ «Машинобудівне виробниче об'єднання «Оріон», що становить контрольний пакет у 50% статутного капіталу плюс одна акція. Протягом кількох років держава намагається продати цей пакет.

Раніше, 24 лютого 2023 року, аукціон із продажу цього контрольного пакета акцій було скасовано через 14 днів після чергового оголошення.

Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон», створене 1973 року, спеціалізувалося на випуску компресорів для побутової холодильних техніки, транспортних засобів і торгового холодильного обладнання. Проте з 2004 року завод фактично не функціонує.

Попередні спроби продати акції, здійснені 10 лютого, також не увінчалися успіхом. Тоді акції виставили на продаж за стартовою ціною грудня 2022 року – 6 млн 854 тис. 705 грн.

Цікаво, що в жовтні 2022 року пакет акцій майже продали двічі. Тоді його виставили на аукціон із початковою ціною 7 млн 420 тис. 784 грн. Дев’ять учасників боролися за лот, і в результаті ціна зросла майже у 30 разів, досягнувши 220 млн грн.

Проте переможець аукціону, київська компанія «Рістенс Інвест», не сплатила за лот, і результати торгів довелося анулювати. Пізніше акції виставили на продаж із вдвічі меншою стартовою ціною – 3 млн 710 тис. 392 грн, однак цей аукціон також було скасовано, після чого акції знову виставили на продаж за ціною 6 млн 854 тис. 705 грн.

Другий аукціон мав шість учасників, зокрема три з них брали участь у попередньому: ТОВ «Курортний», ТОВ «Ільмєр» і ТОВ «Трансінвестменеджмент». Тоді ТОВ «Курортний» пропонувало 191 млн грн і посіло 2-ге місце.

За підсумками другого аукціону ТОВ «Курортний» стало переможцем, запропонувавши 80 млн 1 грн, зекономивши в такий спосіб 111 млн порівняно з попереднім аукціоном, який відбувся 12 жовтня.

Однак і цей переможець не сплатив за акції, що знову призвело до скасування результатів аукціону й оголошення нового зі знижкою.

Контрольний пакет акцій «Оріону» виставлений на приватизацію не як майновий комплекс, а як право управляти підприємством.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости