П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

У Білгород-Дністровському районі шестирічний хлопчик на велосипеді проїхав дев’ять кілометрів від дому

+ -
+1

Ввечері 21 серпня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від жительки Мологівської громади про зникнення її шестирічного онука Михайлика. Співробітники територіального підрозділу поліції негайно розгорнули пошуки дитини: почали опитувати знайомих та сусідів родини, оглядати дитячі майданчики та зони відпочинку, розсилати орієнтування до інших територіальних підрозділів поліції Одещини та в соціальні мережі. Як виявилося, хлопчик з села Випасне без нагляду дорослих доїхав на велосипеді аж до районного центру. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Про те, що дитину, схожу за прикметами в орієнтуванні хлопчика, бачили у райцентрі, повідомила невдовзі місцева жителька. Поліцейські вирушили в місто і виявили розшукуваного на дитячому майданчику поблизу Дністровського лиману.

Поліцейські з’ясували, що, поки дорослі поралися по господарству, Михайлик катався по вулиці на велосипеді і невдовзі зник. Рідні кинулися його шукати, але тільки згаяли час. Зрозумівши це, вони звернулися по допомогу в поліцію. Хлопчик тим часом подолав близько дев’яти кілометрів. На щастя, нічого поганого з ним не сталося. Його повернули додому.

Цьогоріч з цією сім’єю вже траплялася подібна ситуація. На початку червня дорослі не догледіли сина і він на автобусі поїхав у райцентр. Тоді дитину виявила містянка. Не допитавшись у хлопчика, де його батьки та де він живе, жінка сповістила про знайду в поліцію.

Того разу відносно матері правоохоронці склали протокол за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Це правопорушення карається попередженням або накладенням штрафу від 850 до 1700 гривень. Наразі ж вирішується питання про складання протоколу за ч. 2 ст. 184 КУпАП. За вчинення того самого правопорушення повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення передбачено накладення штрафу від 1700 до 5100 гривень. Родина поставлена на облік служби у справах дітей для належного контролю.

Поліцейські закликали батьків пильнувати дітей і вчити їх правил безпеки життєдіяльності, а у разі зникнення, не витрачати час на самостійні пошуки, а одразу звертатися до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102».

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости