П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Одеській області зібрали врожай кавунів, персиків та соняшнику

+ -
0

В Ізмаїльському районі Одеської області на підприємстві “Дунайський аграрій” збирають органічні кавуни, персики та соняшники. Раніше тут вирощували квадратні кавуни, а також у формі серця, проте цьогоріч від цього відмовилися.

Про це повідомляє Суспільне.

Співробітник аграрного підприємства Михайло Парасківа розповів, що працює в “Дунайському аграрії” з перших днів його створення. Після двох років роботи він запропонував тодішньому керівництву розпочати вирощувати у господарстві кавуни.

“Я запропонував нашому, царство небесне, шефу Роману Уляновичу займатися кавунами. Перший рік ми посадили тільки п’ять гектарів, а потім пішло-поїхало. І ось уже вісім років я займаюся лише кавунами”, — сказав Михайло.

За його словами, на сьогодні бахчеві культури вирощують на площі 110 гектарів: 80 займають кавуни і 30 — дині. Вся продукція є органічною, а процес вирощування займає кілька місяців.

“Кавуни ми починаємо вирощувати в теплицях. Десь першого березня ставимо у спеціальні касети насінинки, вирощуємо розсаду. А на початку квітня висаджуємо вже на поле, під плівку”, — сказав агроном.

Загалом, за словами чоловіка, вирощують шість видів кавунів. Окрім звичайних є також кавуни незвичайних форм — у формі сердечка та квадратні. Проте, цьогоріч підприємство відмовилося від їх вирощування, через певні проблеми.

“Квадратні кавуни та сердечка вирощуються у спеціальних формочках. Кожному кавуну потрібно більше уваги. Щодня їх треба перевертати, там, де пляма з’явилася — знімати. Роботи там дуже багато, тому цього року ми цим не займалися”, – сказав він.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости