П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

У Татарбунарській громаді прийомні батьки довго намагалися повернути своїх дітей з Румунії

+ -
-1

У Татарбунарській громаді на днях утворилася нова прийомна родина Ткача Андрія  і Ткач Олени, в яку влаштовано трьох малолітніх дітей ( Ангеліну, Анастасію і Андрія). Про це, посилаючись на службу у справах дітей Татарбунарської міської ради, повідомляє “Бессарабія INFORM”.

У лютому службами у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, Кілійської та Татарбунарської міської ради, було організовано дистанційне знайомство з дітьми, і вже незабаром прийомна мати прибула в Румунію для очного знайомства. Діти приготували свої подарунки для неї та були щасливі. Знайомство відбулося, контакт встановлено.

Потім виконавчим комітетом Татарбунарської міської ради 18 березня прийнято рішення про утворення прийомної сім’ї та влаштування до неї на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування. Але у зв’язку з початком бойових дій у складі Центру соціально-психологічної реабілітації діти були евакуйовані до Румунії в місто Брашов, звідки і почався нелегкий шлях додому.

Довгих чотири місяці слухалося питання про зняття опіки в румунському суді та передачі дітей до України. Консульство України в Румунії погодило передачу дітей прийомним батькам. І ось нарешті діти вдома, в рідній країні.

Діти розповідали про своє життя в Румунії, про гори, екскурсії, їжу, друзів.

«В Румунії було добре. Але ми так хотіли борщу та вареників з м’ясом. Ми два роки не їли українського борщу. Нам подобається в Татарбунарах, і ми раді, що знайшли таких тата та матір», –  наперебій казали Ангеліна, Анастасія і Андрій.



Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости