П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Українці в серпні можуть отримати до 3100 гривень: як подати заявку

+ -
0

Заявки на разову грошову виплату необхідно було подати до 1 серпня цього року, а в разі виникнення проблем і затримок — до 1 жовтня.

До Дня Незалежності України ветерани, жертви нацистських переслідувань і громадяни з особливими заслугами можуть розраховувати на разову фінансову допомогу в розмірі від 450 до 3100 гривень. Для отримання цієї виплати всі, крім пенсіонерів, зобов'язані подати заявку до Пенсійного фонду України до 1 серпня, а в разі затримки — до 1 жовтня. Про це йдеться в матеріалі видання "OBOZ.UA".

Така допомога надається одноразово і регулюється Законами "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань", затвердженими постановою уряду від 27 грудня 2023 р. № 1396.

У 2024 році розмір виплат становить від 450 до 3100 гривень, залежно від категорії одержувача. А саме:

  • 450 грн — учасники війни, колишні в'язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, люди, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів і підпільників, а також інші учасники боротьби з націонал-соціалістичним режимом;
  • 650 грн — члени сімей загиблих ветеранів війни, вдови (вдівці) померлих людей з інвалідністю внаслідок війни, вдови (вдівці) померлих учасників бойових дій, ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя людьми з інвалідністю, які не одружилися вдруге;
  • 1000 грн — учасники бойових дій та постраждалі в Революції Гідності, колишні неповнолітні ув'язнені концтаборів та інших місць примусового тримання;
  • 3100 грн — люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Для людей з інвалідністю, що виникла внаслідок війни, а також для колишніх малолітніх ув'язнених концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання розмір допомоги встановлюється залежно від групи інвалідності. У 2024 році він становить:

  • перша група інвалідності — 3100 грн;
  • друга група інвалідності — 2900 грн;
  • третя група інвалідності — 2700 грн.

Процес виплати залишиться колишнім, як і минулого року. Пенсіонери, які мають право на отримання цієї допомоги, отримають її разом із серпневою пенсією без необхідності подавати додаткові заявки.

Ветерани війни, які служать або працюють і не є пенсіонерами, отримують свої кошти через небюджетні рахунки військових частин або організацій, у яких вони проходять службу або працюють. Виплата здійснюється на підставі поданих заявок, зокрема тих, що були подані через веб-портал ПФУ.

Нагадаємо, розмір виплат для внутрішньо переміщених осіб становить 2 тисячі гривень на місяць на дорослого і 3 тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости