П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Вартість бізнес-центру Вербицького в Одесі більша, ніж це вказано у декларації: результати експертизи

+ -
-3

Інформаційне агентство Ua.News отримало інформацію про результати незалежної експертизи вартості бізнес-центру в Одесі, який перебуває у власності колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького.
Експертиза була здійснена шляхом порівняльного аналізу. Вона встановила, що вартість об?єкта складає 20 млн 586 тис. гривень.
Водночас частка, яка належить екс-дружині Вербицького Вікторії коштує понад 10 млн гривень.
При цьому колишній посадовець вказував вартість у розмірі 4,2 млн гривень.

Нагадаємо, що напочатку липня Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення у діях колишнього заступника Генерального прокурора України Дмитра Вербицького. Нові докази свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.
UA.News з посиланням на власні джерела повідомляло, що відносно колишнього заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького ведеться службове розслідування з приводу недотримання Закону України «Про запобігання корупції».

Казкове збагачення на посту

У НАЗК встановили, що за дорученням Вербицького пов’язані з ним особи отримали вартісні автомобілі та нерухомість.

Відомство навело перелік таких активів:

    • автомобіль LEXUS ES 300H вартістю понад 960 тис. грн,
    • автомобіль LEXUS NX 300H вартістю понад 480 тис. грн,
    • автомобіль PORSCHE MACAN T вартістю 3,5 млн грн,
    • будинок та земельна ділянка в Києві вартістю 16,3 млн грн,
    • будинок та земельна ділянка в Одесі вартістю 10 млн грн,
    • квартира та земельна ділянка в Туреччині вартістю 3,9 млн грн.

Крім того, в НАЗК не змогли встановити законних джерел походження у службовця понад 2 млн грн, й криптовалюти Tether.
У червні цього року Національне антикорупційне бюро України розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького. Детективи зареєстрували провадження 13 травня – через тиждень після виходу першогоматеріалу «Схем» (Радіо Свобода), в якому йшлося про те, що Дмитро Вербицький оселився в таунхаусі у котеджному містечку «Коник» у Києві, який придбав його племінник за довіреністю для одеського бізнесмена в шість разів дешевше від ринкової вартості.

У другому розслідуванні «Схеми» розповіли про дівчину Вербицького Христину Ільницьку, яка у 2024 році стала власницею нового Porsche і 3-поверхового котеджу в тому ж «Конику», загальна вартість яких складає щонайменше 52 мільйони гривень – хоча її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття, склав трохи більше ніж 360 тисяч гривень.

До початку цього року у власності дівчини була тільки квартира у спальному районі Києва, куплена у 2020-му, та Mercedes – у 2021-му. А у лютому цього року, напередодні свого дня народження, Ільницька стала власницею автомобіля Porsche Macan T 2023 року випуску, придбаного з салону. Автівка коштує майже 4 мільйони гривень.
Також журналісти знайшли у власності родини скандального колишнього заступника генпрокурора ділянку та бізнес-центр в Одесі за $550 тисяч. Цей бізнес-центр Вербицький поспіхом вніс у якості змін до своєї декларації за 2023 рік. Згідно з декларацією половина ділянки та бізнес-центру, яка на ній побудована, з листопада 2023 року належала екс-дружині Дмитра Вербицького Вікторії, а друга половина – Світлані Юрчак. Сама ділянка оцінена у 3 млн грн, а будова у 4,2 млн грн. Однак на сайті нерухомості ці об'єкти виставлені за $550 тис. (понад 20 млн грн). Цікаво, що раніше ділянка належала пенсіонерці 1955 р.н., яка незрозуміло яким чином змогла побудувати та продати бізнес-центр, і це при тому, що її власна дочка навіть не знає про цей факт, а сама пенсіонерка має борги за комунальні послуги.
Цікаво, що у день призначення Вербицького на посаду свого заступника генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що новий заступник зосередиться саме на протидії правопорушенням у сфері економіки та ухиленню від сплати податків, митних платежах, а також захисті інвестицій та екології. Наразі нам відомо, що на колишній роботі Вербицького перевіряють з приводу перевищення влади на кілька десятків тисяч грн. Але чи розслідує Генпрокуратура факти шаленого збагачення під час перебування на посаді топ-чиновника, наразі невідомо. З моменту усунення від займаної посади Вербицького Офіс Генерального прокурора не надавав ніяких пояснень. Тож, сподіваємося, що відповідь на запит UA.News продемонструє, наскільки генпрокуратура готова вичистити свої ряди від корупціонерів та перекрити подібні схеми для інших своїх співробітників.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости