П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Жителя Подільського району судитимуть за незаконну порубку лісу

+ -
0

У лісосмузі поблизу міста Кодима викрили чотирьох чоловіків, які зрубали 10 горіхів, розпилили дерева на колоди, подрібнили гілки і завантажили в легковик та вантажівку.

Про це повідомили у поліції.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального відділу поліції вилучила усю вирубану лісопродукцію, бензопили, подрібнювач гілок та два транспортні засоби, на які наклали арешт. 

В ході досудового слідства поліцейські з'ясували, що 34-річний мешканець передмістя, не маючи спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, а саме лісорубного квитка чи ордера, та розуміючи, що він не зможе один здійснити незаконну порубку деревини, заручився допомогою трьох чоловіків, які не були обізнані про незаконність його дій. Він повідомив помічникам, що має дозвіл на розчищення вказаної ділянки місцевості, за що зможе отримати у власне користування всю спиляну деревину.

За висновком інженерно-екологічної експертизи зловмисник завдав майнової шкоди державі в особі Кодимської міської ради на загальну суму 449 тисяч 726 грн. 

За наявності достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у незаконній порубці дерев у лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости