П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеситка перерахувала шахраю-“волонтеру” понад мільйон гривень

+ -
0

Одеські поліцейські підозрюють у шахрайстві 23-річного студента. До правоохоронців звернулася 45-річна одеситка, яка перерахувала на підробну сторінку про допомогу ЗСУ більш ніж мільйон гривень. Про це  повідомили в пресслужбі Нацполіції області.



За версією слідства, жінка знайшла в Інтернеті сторінку, підроблену під акаунт відомого в країні благодійника, де збирали гроші нібито на придбання тепловізорів, медикаментів, автомобілів, шин, пального, дронів, антен, зарядних станцій, маскувальних сіток та інших речей, необхідних ЗСУ на передовій.

У поліції вважають, що акаунт створив 23-річний студент полтавського вищого навчального закладу. Потім він надавав одеситці перелік речей, на які нібито збирав гроші, і вказував потрібну для їхнього придбання суму, додали в поліції.

“Протягом двох тижнів введена в оману жінка перерахувала на вказані онлайн-рахунки трохи більше мільйона гривень, які той переводив у готівку та витрачав на власні потреби. Вона зрозуміла, що її ошукали, коли випадково побачила справжню сторінку благодійника, яка відрізнялася від фішингової лише однією крапкою в URL-адресі”, — розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Юлія Бондаренко.

В орендованому помешканні чоловіка у Києві та за його місцем мешкання у Полтавській області правоохоронці провели обшуки та вилучили речові докази. Зокрема, мобільний телефон із доступом до онлайн-карт банкінгу з прив’язкою до банківських рахунків, на які надходили гроші.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч.ч. 1, 2, 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини чоловіку загрожує штраф від 68 тис. до 136 тис. грн або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости