П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В ДУНАЙСЬКИХ ПОРТАХ ЗАПРАЦЮВАЛА ЛАБОРАТОРІЯ ДЛЯ АНАЛІЗУ ЗЕРНА

+ -
+1

Від Одеської обласної фітосанітарної лабораторії почала працювати лабораторія №2, яке проводитиме фітосанітарну експертизу зерна в портах українського Дунаю, інформує Проєкт USAID «Економічна підтримка України».

Саме завдяки ньому лабораторію облаштовано всім необхідним.

“У цій лабораторії щоденно працюватимуть два провідних фахівці відділу фітосанітарного аналізу та 1 фахівець у відділі приймання та реєстрації об’єктів регулювання та оформлення документів. Наявність лабораторії дасть можливість скоротити терміни проведення фітосанітарної експертизи зерна, забезпечити безперебійну роботу аграрних підприємств та покращити логістику експорту українського зерна в південному регіоні”, – йдеться в тексті повідомлення.

В.о. директора Одеської обласної фітосанітарної лабораторії Катерина Абуселідзе вказала, що після виходу росіян із зернової угоди відвантаження зерна з портів Одеси в межах безпеки зменшилося. Втім збільшилося відвантаження зернових з південних портів.

“Так виникла необхідність у відкритті додаткового віддаленого робочого місця. Щоденно наша лабораторія в Одесі (основна) отримує 20-150 зразків для проведення фітосанітарної експертизи, тоді як її потужності розраховані на 20 щоденних експертиз. В основному це зразки зерна (кукурудзи, пшениці, соняшнику, ріпаку, сої), яке виробники везуть на експорт. Відкриття додаткового віддаленого місця допоможе нам пришвидшити проведення аналізів, адже доставка зразків з Ренійського порту до Одеси займає великий проміжок часу, що затримує судна в порту”, – резюмувала експерт.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости