П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Інженер заводу «Одесавинпром» визнав вину у забрудненні середовища

+ -
0

В.о. головного інженера ПрАТ «Одесавинпром» (бренд «Французький бульвар») Віталія Орлова визнали винним у забрудненні середовища. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Саратського райсуду Одещини за ч.1 ст. 239 КК.

Віталій Орлов, не судимий відповідно до ст.89 КК, скоїв злочин  з квітня по жовтень 2023 року. Під час проведення заходу контролю за додержанням природоохоронного законодавства на території Кулевчанської територіальної громади Білгород-Дністровського району 2 серпня 2023 року було виявлено скидання стічних вод (рідкі виробничі відходи, що мають їдкий агресивний сморід бродіння, гниття та відповідний мутний темно-бордовий колір) з вин заводу безпосередньо на земельну ділянку сільськогосподарського призначення за парканом  підприємства. Очисні споруди на підприємстві перебувають у занедбаному стані, не функціонують, очищення забруднених вод не здійснюється, ємності очисних споруд використовуються тільки як накопичувачі з подальшим скидом на земельну ділянку.

Віталій Орлов  надав дозвіл та допустив несанкціоноване та неконтрольоване скидання відходів за допомогою насосно-шлангового обладнання на сусідню ділянку, що призвело до її забруднення шкідливими речовинами (амонієм, сульфатами, хлоридами, органічними речовинами, що екстрагуються петролейним ефіром, фосфором).

Відповідно до протоколу № 26 вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів безпосередньо на місці видимого забруднення виявлено наступний обсяг забруднюючих речовин: амоній (обмінний) у перерахунку на амоній — 81,02 мг/кг, що в 15,7 разів перевищує значення фону та ГДК; сульфати — 297,54 мг/кг, що в 1,9 разів перевищує значення фону та ГДК; хлориди — 868,60 мг/кг, що в 10,9 разів перевищує значення фону та ГДК; органічні речовини, що екстрагуються петролейним ефіром (мінеральні та рослинні олії, рослинні та тваринні жири, мила, смоли, важкі вуглеводи тощо) — 60,0 мг/кг, що в 1,2 рази перевищує значення фону та ГДК.

Це завдало шкоду довкіллю у розмірі 26,7 тис. гривень. Чоловік відшкодував збитки та уклав угоду винуватості із прокурором. Його засудили до штрафу у 25,5 тис. гривень.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости