П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

На Одещині виділили землю під громадські пасовища

+ -
0

Відсутність громадських пасовищ – одна з причин занепаду тваринництва в Україні. Це болюче питання у громадах, де одним з основних доходів мешканців є розведення великої рогатої худоби, або як у Кубейській ТГ Болградського району – вівчарство. Адже саме Кубей далеко за межами району славиться бринзою та кавармою.

Про це повідомляє інформаційна агенція  «Юг.Today».

Наразі Україна займає перше місце у світі по розораності земель та стихійному її використанню. Землі, які взагалі заборонено розорювати – луки, балки та пасовища бездумно  використовують  під поля. Але у червні 2022 року в Україні набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання порушенням при оренді земель сільськогосподарського призначення», який забороняє орендарям змінювати вид угідь на ріллю без згоди власника. Цей закон має на меті захистити пасовища та сіножаті від незаконного перетворення на поля, що становило загрозу для біорізноманіття та екології.

Згідно з частиною 2 статті 34 Земельного кодексу України органи виконавчої влади та місцевого самоврядування можуть створювати громадські пасовища на землях, що перебувають у власності держави чи територіальної громади.

Один із прикладів успішної реалізації цієї ініціативи можна побачити в Кубейській громаді, де за рішенням сільської ради № 1716-VIII від 17.11.2023 р. з?явилися громадські пасовища.

Кубейська сільська рада вирішила перевести 287,92 га земельних ділянок землі запасу комунальної власності у громадські пасовища. Контроль за їх використанням здійснюватиметься постійною комісією з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

Крім того, для зручності мешканців місцезнаходження пасовищ було зображено на схемі з позначкою «громадські пасовища». Таким чином, кожен бажаючий може скористатися цим ресурсом для своїх тварин, дотримуючись правил та норм, встановлених радою.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости