П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Світовий ринок пшениці стабілізувався після двох років війни в Україні

+ -
0

Згідно з оцінками експертів Hedgepoint Global Markets, два роки після початку війни між росією та Україною, яка майже обвалила світовий ринок пшениці, показники пропозиції цього зернового стабілізувалися. Це свідчить про те, що ринок ймовірно не зіткнеться із дефіцитом цієї продукції.

Про це повідомляє DatamarNews.

За очікуваннями аналітика зернового ринку та макроекономіки Hedgepoint Global Market, Алефа Діаса, до стабілізації ситуації призвели кілька факторів, включаючи збільшення поставок пшениці з Росії та України.

Експерт зауважив, що починаючи з 2021/22 МР, Росія річно виробляє понад 90 млн тонн пшениці, і прогнози на 2024/25 МР вказують на врожай майже в 94 млн тонн. Також за цей період країна значно збільшила експорт і, ймовірно, поставить на ринок 50 млн тонн зернової у поточному сезоні.

«Другий фактор – це показники врожаю пшениці в Україні. Площі під пшеницю зменшилися з 7,4 млн га (останній сезон перед війною) до 5,1 млн га у 2023/24 МР. Незважаючи на зменшення площ, урожайність побила рекорд у цьому сезоні, досягнувши 4,6 т/га, що значно перевищує 3,8 т/га попереднього МР. Україні вдалося підвищити продуктивність, навіть з меншою кількістю добрив, оскільки погода була надзвичайно сприятливою для посівів», – вказав Діас.

Ще однією причиною зниження цін є те, що Україна продовжує активно експортувати через порти Чорного моря. Крім того, значна частина пшениці та інших зернових експортується через порти на ріці Дунай.

З урахуванням покращення умов для експорту, USDA підвищив свій прогноз щодо експорту української пшениці в 2023/24 МР до 15 млн тонн, що на 7,1% більше, ніж оцінка січня.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що Україна торік експортувала найбільше своєї агропродукції до Туреччини, Китаю та Румунії.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости