П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Дружина ексголови райради на Одещині має у власності незаконно збудовані будинки: прокуратура вимагає їх знесення

+ -
-3

П?ятого лютого Господарський суд Одеської області дослідив матеріали справи за позовом заступника керівника Одеської обласної прокуратури до Громадської організації «Товариство мисливців та рибалок ХХІ століття» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Мельниченко». Про це журналісти інформаційного агентства «Юг.Today» дізналися з ухвали суду, розміщеній у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У документі зазначено, що прокуратура виступає в інтересах держави в особі Одеської обласної державної адміністрації. Третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, у справі на стороні позивача виступає Нижньодністровський національний природний парк.

За інформацією з ухвали, позивач вимагає визнати недійсним акт приймання-передачі нерухомого майна, скасувати рішення державного реєстратора та зобов`язати відповідачів знести самочинно збудоване майно.

Як повідомляє видання Інтент, йдеться про скасування державної реєстрації права власності за ГО «Товариство мисливців та рибалок XXI століття». Прокуратура просить визнати недійсним акт прийняття-передання, укладений між ГО «Товариство мисливців та рибалок XXI століття» та ТОВ «Мельниченко» щодо будівель та споруд, розташованих за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, Удобненська сільська рада гідроспорудження «Васильки». А також скасувати рішення державного реєстратора виконавчого комітету Білгород-Дністровської  міської ради щодо державної реєстрації права власності за ТОВ «Мельниченко». Ще одна вимога прокурорів – озобов’язати  ГО «Товариство мисливців та рибалок XXI століття» знести два житлових будинки та гараж, розташовані за вищевказаною адресою.

За даними сервісу YouControl ТОВ «Мельниченко» належить дружині колишнього голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка — Олені.

У грудні минулого року видання «Схеми» оприлюднили інформацію, що обвинувачений у незаконному привласненні державного майна Григорій Мельниченко, ще перебуваючи у статусі голови Білгород-Дністровської райради на Одещині, придбав під час повномасштабного вторгнення рф у 2022 році дві земельні ділянки вартістю майже мільйон гривень.

Згодом цю землю, як дослідили «Схеми», Мельниченко подарував батькові, після чого на одній з ділянок, відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з’явився будинок площею 400 кв. метрів. Переоформлення прав на батька в згодом дозволило зняти арешт із цих ділянок у справі проти Григорія Мельниченка.

Згідно тексту ухвали, у судовому засіданні 5 лютого було оголошено перерву до 09:15 12 лютого.

В ухвалі зазначено, що представник ГО «Товариство мисливців та рибалок ХХІ століття» на засідання не з’явився. Тож на наступну дату до ГО буде направлено виклик.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости