П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Вчені Державного університету інтелектуальних технологій і зв'язку розповіли про наслідки можливого знищення стратегічних інтернет-кабелів у Червоному морі

+ -
0

Як відомо, кілька днів тому єменські хусити пригрозили обрубати оптоволоконний кабель, який тягнеться дном Червоного моря, якщо США та Велика Британія ще раз ударять по аеропортах Ємену.

 Як вплинуть такі дії хуситів на геополітичну стабільність, глобальні фінансові ринки та інформаційну безпеку? На ці питання відповіли провідні вчені Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (ДУІТЗ).

Насамперед вчені ДУІТЗ акцентували увагу на тому факті, що кількість волоконно-оптичних кабелів, що з’єднують континенти і прокладені дном морів та океанів дуже велика. Наприклад, через Атлантику прокладено близько 500 підводних кабельних ВОЛЗ (волоконно-оптичні лінії зв’язку), через Червоне море – 17. Це як великі ВОЛЗ з десятками тисяч км, так і невеликі з’єднання. Саме цими підводними ВОЛЗ, згідно з джерелами, передається 99% міжнародних даних.

 

Як було зазначено вище, через Червоне море проходить 17 таких кабельних ВОЛЗ. Найбільші з них сімейства ВОЛЗ: SeaMeWe Європа – Індонезія (остання 6 лінія будуватиметься до 2025р.), EIG Європа – Індія, а особливо євразійська частина системи FLAG, що з’єднує Велику Британію (з якою через згадану вище Атлантику з’єднане східне узбережжя США), через Середземне море Єгипет, Червоне море, Таїланд, Китай, Південну Корею до Японії (де є окремі мережі підводних ВОЛЗ між країнами Східної Азії). А також новозбудована в 2023 р. система кільця ВОЛЗ «2Africa» навколо всієї Африки, що є найбільшою і найпотужнішою ВОЛЗ за пропускною здатністю в Африці.

 

64 млн дол за один день. Збитків зазнають і компанії, що експлуатують ці ВОЛЗ, наприклад, Google, через неможливість забезпечення з’єднання. Час відновлення пошкодження вказується в договорі з клієнтом, перевищення цього часу – штрафи. Простій виробництва, торгівлі, бірж тощо призведе до збитків. Збитки міжнародних компаній це відсутність доходів і менші податки. І ці країни з великою зовнішньою економікою будуть у програші. Ось цим маніпулюють хусити, маючи вигідне географічне положення», – вказує Анатолій Ложковський.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости