П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

До списку ЮНЕСКО з посиленним захистом додали ще два культурні об?єкти Одеси

+ -
0

Одеський національний академічний театр опери та балету та Одеська обласна філармонія імені Давида Ойстраха були додані до Міжнародного списку культурних цінностей, які тимчасово перебувають під посиленим захистом. Цю інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України

Одеський оперний театр та Одеська філармонія були включені до розширеного переліку, спільно з трьома іншими об’єктами культурної спадщини. Раніше їх усіх Україна запропонувала включити до списку з посиленим захистом.

На засіданні Комітету ЮНЕСКО з захисту культурної спадщини у випадку збройного конфлікту, що відбулося 14 грудня, було прийнято рішення про розширення. Зараз у списку знаходиться 25 об’єктів.

Одеський оперний театр був зведений у 1887 році за участю архітекторів Фердинанда Фельнера і Германа Гельмера в стилі віденського бароко. Будівля має три поверхи на поверхні та п’ять поверхів технічних приміщень під театром. Зала розрахована на 1635 місць, а площа сцени становить 500 квадратних метрів.

Одеська філармонія була заснована в 1931 році і розташована в колишній Новій купецькій біржі збудованій в 1899 році за проєктом віденського архітектора Прохаскі та переробленої архітектором Бернардацці в стилі італійської готики у 1946 році. Концертний зал розрахований на 1000 місць.

“Посилений захист” — це механізм, встановлений Другим протоколом до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту 1954 року. Він покликаний забезпечити повний та ефективний захист культурних цінностей під час міжнародних або неміжнародних збройних конфліктів.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости