П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Італія активно працює над майбутньою відбудовою Одеси, - заступник посла

+ -
+2

Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси та готова надавати фінансову підтримку українським культурним ініціативам та обговорювати конкретні майбутні проєкти

Про це заявив заступник посла в Україні Франческо Пеше під час зустрічі з заступником міністра культури та інформаційної політики Тарасом Шевченком та директором Італійського інституту культури в Києві Карлом Колоннеллом.

Пеше наголосив на важливості культури як складової протидії України російській агресії. За його словами, Італія готова надавати фінансову підтримку українським культурним ініціативам та обговорювати конкретні майбутні проєкти у галузі музики, літератури, мови та кінематографії.

"Ще один напрямок співпраці - це захист української культурної спадщини. Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси, наразі максимальна увага приділяється збереженню Спасо-Преображенського собору. Також італійські фахівці з 3D сканування цього літа працювали над об’єктами Києво-Печерської Лаври. Наступного року Італія буде головувати у G7, і українська тема – в пріоритеті", - сказав заступник посла.

  • Уночі проти понеділка, 6 листопада, російська армія здійснила комбіновану атаку по південних регіонах України, використавши ударні дрони та різні типи ракет. Унаслідок влучання у середмістя Одеси відомо про 8 постраждалих та руйнування інфраструктури.
  • Унаслідок російської атаки пошкоджено будівлю національного художнього музею, напередодні свого 124-річчя. Там пошкоджені 7 експозицій з творами сучасних художників. Також зіпсовано стіни пам’ятки архітектури, вибиті деякі шибки та скло. Наразі всі події в музеї скасовані. Працівники органів охорони культурної спадщини Одеської обласної військової адміністрації та Одеської міськради працюють на місці вибухів та фіксують пошкодження об'єкта, який розташовується в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости