П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Розвідка перевіряє загрози для кораблів у Чорному морі, кажуть в УЗА. Україна заперечує зупинку зернового коридору

+ -
0

Українські військові спільно з силами розвідки перевіряють потенційні загрози зі сторони Росії у Чорному морі, розповів Голосу Америки голова Української зернової асоціації Микола Горбачьов, Рух кораблів наразі зупинено, але в Україні сподіваються на відновлення коридору за день-два після перевірки, каже він.

“Нічого такого страшного не відбувається. Вчора не дозволяли погодні умови вивести завантажені кораблі. На сьогоднішній момент розвідка має дані про певний ризик і тому, щоб не ризикувати, наші військові перевіряють ці шляхи”, – розповів Горбачьов.

Україна перебуває у війні з Росією, тому треба бути обережними, наголосив голова зернової асоціації.

За його словами, це вперше завантажені кораблі зупинилися з такої причини. “На сьогоднішній день Україна вантажить зерно як залізничним транспортом, так і автомобільним, використовує наші українські порти на Дунаї”, – додав Горбачов.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України зі свого боку заявляє: "Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності".

За інформацією міністерства, всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Водночас в умовах військової агресії Росії, "функціонування коридору відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов", йдеться в повідомленні відомства.

Наразі в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням перебувають 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів, -- кажуть в Мініфраструктури.

Як повідомляв Reuters, за інформацією київської консалтингової компанії Barva Invest і британської охоронної фірми Україна призупинила використання свого нового чорноморського експортного коридору для експорту зерна через можливу загрозу з боку російських військових літаків і морських мін.

Раніше британська військова розвідка вважала, що Росія навряд чи наважиться нападати на торгові судна у Чорному морі, які прямують до чи з українських портів через «ризик подальших військових втрат і жахливих політичних наслідків».

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости