П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Тримали жертв в клітці в офісі у центрі Одеси: накрили банду, яка вимагала гроші у підприємців

+ -
0

В Одесі знешкодили злочинне угруповання, яке вимагало гроші з місцевих підприємців та проводило махінації з банківськими картками громадян.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України в Одеській області.

Зловмисники під надуманими приводами вимагали гроші з представників комерційних структур, у тому числі малого бізнесу. У разі несплати "данини" – застосовували психологічний тиск, насильство та погрожували вбивством.

"Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий житель з кримінального середовища. Банда орендувала офісне приміщення в середмісті Одеси, яке облаштували кліткою з металевих грат для залякування та примусового утримання своїх жертв. Психологічним тиском та фізичним впливом потерпілих примушували до сплати вигаданих боргів і надання доступу до власних аккаунтів банкінгу", – розповіли в управлінні.

Крім того, члени банди налагодили шахрайську схему збагачення. Зокрема, користуючись необізнаністю громадян, вони викуповували їхні кредитні картки та банківські рахунки для переведення в готівку коштів онлайн-казино.

Частину грошей учасники банди спрямовували на поповнення так званого "общаку", що контролює "злодій в законі" на прізвисько "Міндія".

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що зловмисники намагались "вибити" 200 тисяч гривень неіснуючого боргу з одеського підприємця. Співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" запобігли розбою, задокументували дії банди і затримали організатора та двох активних учасників. Під час обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучено докази злочину.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Правоохоронці працюють над притягненням до відповідальності інших учасників угруповання.

У регіональному главку Нацполіції розповіли подробиці затримання трьох бандитів. Це чоловіки 20, 23 та 40 років, які вирішили "вибити" гроші з 24-річного містянина. Вони виманили жертву на зустріч і пред’явили "борг" – 200 тисяч гривень. Чоловіка затисли з усіх боків, позбавивши можливості піти, та погрозили фізичною розправою, якщо він відмовиться віддати кошти.

"Дії зловмисників привернули увагу перехожих, люди зателефонували до поліції, й ті втекли. Втім, того ж дня, не встиг містянин дійти додому, як вони знову почали його переслідувати. Опинившись у квартирі потерпілого, спільники змусили його віддати 1300 доларів та 7,6 тисяч гривень, які він на той час мав удома", – зазначили у поліції.

Двох зловмисників правоохоронці затримали, коли вони вийшли з оселі потерпілого, а третього розшукали за добу потому.

Нагадаємо, що Дарницька окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно організатора та трьох виконавців шахрайської схеми заволодіння грошовими коштами громадян, вчиненого повторно, у складі організованої групи (ч.ч. 2, 4 ст.190 КК України). Згідно з матеріалами слідства, організував схему неодноразово судимий 33-річний чоловік, який у той час утримувався в Київському СІЗО. Він також залучив до злочину ще трьох співкамерників.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости