П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Депутат, якого разом із міським головою Рені підозрюють в отриманні хабаря, втік з країни

+ -
0

Депутата Ренійської міської ради Одеської області Івана Пойдолова оголосили у міжнародний розшук. Про це повідомили у Центрі публічних розслідувань.

Міського голову міста Рені Ігоря Плєхова та депутата місцевої ради Івана Пойдолова підозрюють в отриманні хабаря в розмірі 50 тисяч доларів.

Проти фігурантів справи розпочато судовий процес, однак депутат на засідання не явився. Через це Вищий антикорупційний суд застосував примусовий привід Пойдолова на засідання, яке мало відбутися 16 жовтня, однак депутата не вдалося знайти.

Поліцейські та детективи НАБУ відвідали чотири адреси можливого місцеперебування депутата, але за жодною його не виявили. Дружина фігуранта справи також повідомила, що не знає про місце перебування свого чоловіка та не бачила його з вересня.

Жінка розповіла, що понад місяць тому вона посварилася із чоловіком і він пішов з дому. З тих пір він не виходив на зв’язок ані з нею, ані з їхньою донькою, тому жінка подала на розлучення.

Врешті решт правоохоронцям вдалося встановити місце знаходження втікача. Депутат поза пунктом пропуску незаконно перетнув державний кордон України з Республікою Молдова, а останнім місцем його проживання є село Етуліа Вулканештського району, де він народився.

Наразі його оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, за даними слідства, депутат і міський голова підозрюються в намірі отримати 100 тисяч доларів США за “сприяння” у розв’язанні питання про виділення земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 гектари в оренду. 

24 січня 2023 року під час одержання першого траншу у 50 тисяч доларів США їх зактримали. Наступного дня їм повідомили про підозру.

В Ренійській міській раді Іван Пойдолов був головою комісії з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичного середовища. Обирався від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”.  

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости