П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеську міськраду зобов'язали привести до ладу дитячі майданчики

+ -
0

Касаційний суд з урахуванням доводів Верховного Суду, переглянув свою попередню позицію та залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо зобов'язання Одеської міської ради привести до ладу дитячі майданчики.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними відомства, раніше Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури та визнав бездіяльність суб'єкта владних повноважень щодо незатвердження планів технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків у Приморському районі Одеси, та зобов'язав Одеську міську раду розробити та затвердити плани технічної інвентаризації та паспортизації 14 дитячих майданчиків.

Прокурорами у суді довели, що така бездіяльність міської ради призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров’ю дітей, що відповідно порушує визначені чинним законодавством інтереси держави у сфері охорони дитинства.

Крім того, під час розгляду в апеляційній інстанції скарги прокурора в іншій справі за аналогічним позовом щодо облаштування дитячих майданчиків у Хаджибейському районі Одеси міськрадою добровільно виконано вимоги прокурора та затверджено план проведення технічної інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою (дитячих та спортивних майданчиків) на території усього міста.

У 2022 році Фахівці Південного офісу Держаудитслужби завершили перевірку 18 закупівель, які провела Суворовська районна адміністрація Одеської міської ради у 2020–2021 роках, інформацію про проведення яких розміщено на вебпорталі Prozorro.

На виконання цих програм Суворовська райадміністрація витратила 16,1 мільйона гривень, зокрема понад 12,6 мільйона витратили на капітальний ремонт та благоустрій спортивних і дитячих майданчиків.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости