П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Одесі депутати скаржаться на тиск на користь короля контрабанди: хто його лобіює

+ -
+1

Простими словами її можна звести до одного питання - чи потрібно мільйонному місту вирішувати соціально-інфраструктурні питання під час військового стану?
Насправді, все не так багатозначно, як здавалося б на перший погляд. Дозвіл на побудову і обслуговування паркінгу на території, призначення якої - “громадська забудова“. Юридичні документи всі в порядку, у міста є можливість отримати гроші за прозорий договір оренди земельної ділянки. Кошти потрібні місту, щоб допомогти захисникам України. Стоянка та паркінг - зовсім не зайва складова інфраструктури в густонаселеному мікрорайоні. Виявляється, є перепони для реалізації не шкідливої для Одеси ідеї. Ми це бачимо з допису депутата міськради, члена земельної комісії Жанни Мандриченко. Посилання на її пост трохи нижче. А поки констатуємо - на тих, хто має прийняти важливе для міста рішення, чиниться неймовірний тиск.
Вочевидь, природа цього тиску у конфлікті бізнес-інтересів. Про одного з тих, хто чинить супротив реалізації амбітного і важливого для міста проекту, Жанна Мандриченко пише в подробицях. З Альперіним більш-менш зрозуміло - депутатка міськради чітко розписує у чому проблема. Від себе додам, що є дуже багато питань, як «бізнесмену» Альперіну дісталась сусідня ділянка. Але навіть не це головне. Як взагалі з такою «кредитовою» історією, як Альперін, люди мають вплив на вирішення цієї проблеми? Людина, що у всіх розслідуваннях займає перше місце рейтингу українських контрабандистів, чинить перепони в реалізації вигідних для Одеси процесів?
Але журналістські спостереження свідчать про те, що знаний «бізнесмен» Альперін - не єдине джерело тиску. Як показують останні виступи на сесіях та засіданнях земельної комісії, категорично проти відведення землі під автопаркінг, виступає відомий банкір і депутат Вадим Мороховський. Підкреслюю, це лише поки що наші припущення, що саме Вадим Вікторович чинить тиск на депутатів. Впевнений, настане час, і ми це з'ясуємо у Жанни Мандриченко.


Отже, який аргумент у Мороховського основний - як можна будувати на території кладовища? Тут немає предмету обговорення, археологічні дослідження нічого подібного не виявили. Чи знає про це шановний пан депутат, голова президентської фракції в міськраді? А якщо знає і все одно гальмує затвердження проекту?
В своїх роздумах ми можемо піти далі - припустити, що бізнес-інтереси Альперіна і Мороховського співпали. Але, зачекайте! Президент України таких осіб як Альперін позбавляє громадянства за систематичні порушення закону і в той же час засуджує тиск на чесний та прозорий бізнес. І при цьому всьому людина президента в Одеській міськраді на одній хвилі з такими, як Альперін?
Питань чимало. Можливо, наступні дописи Жанни Мандриченко нададуть нам більше ясності. Але як би там не було: якщо на депутатів чиниться тиск, то це привід звернуватм увагу на цю проблему наші правоохоронні органи.


Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости