П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Це проблема не лише України, – Братчук сказав, чи треба створювати карту мінних полів

+ -
0


Російські окупанти замінували величезну кількість території України та розкидали міни на узбережжі Чорного моря. У такий спосіб ворог намагався блокувати українські порти, зокрема, Одеси, та проводити військово-морську десантну операцію.
Іншим країнам потрібно долучитися до розмінування акваторії Чорного моря, бо це загроза не лише для України. Про це 24 Каналу заявив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Потрібно працювати над проблемою

Сергій Братчук зазначив, що для розв'язання цієї проблеми можна зробити найголовніше – долучитися до розмінування акваторії Чорного моря. До прикладу, Румунія, Болгарія і Туреччина готові створити спеціальний військово-морський підрозділ, який буде займатися саме цими питаннями. Україна давно виступає ініціатором створення такого підрозділу за участі інших країн.
Це проблема не лише України. Це проблема і болгарська, і румунська, і турецька. Нема мапи, скільки хоча б приблизно мін було викинуто у Чорне море, ніхто цього не знає. Росіяни про це не скажуть. Якщо і скажуть, то навряд чи правду. Тому треба працювати в цьому напрямку,
– пояснив він.Як підкреслив речник, сьогодні працює зерновий коридор. Напередодні три балкери знову зайшли у порти Одеси. Це свідчить про те, що гуманітарний маршрут, який є у зоні відповідальності Військово-морських сил ЗСУ, є безпечним."З іншого боку, періодично надходить інформація, що з якимись іноземними суднами відбуваються певні інциденти. Не завжди підтверджується, що це, наприклад, міна. Однак загроза існує. Тому це зло, з яким треба і можна боротися. Я думаю, що це питання почне розв'язуватись навіть вже не після війни, а ще до закінчення російської агресії", – наголосив Братчук.

Окупанти мінують територію України: останні новини

  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Перед тим як відбудовувати певні області, необхідно провести там розмінування територій. Зараз в Україні є 26 спецмашин, зокрема, у Харківській області – 6. Україна веде переговори про нову техніку з міжнародними партнерами.
  • Депутат Запорізької міської ради Дмитро Кирильчук розповів, що на Запорізькому напрямку росіяни активно мінують території, щоб завадити просуванню Сил оборони України. Окупанти намагаються робити це на лінії Роботине – Вербове. У ворога ще є машини дистанційного мінування.
  • Водночас російська пропаганда знову вигадує байки. У країні-агресорці закидають, що Україна нібито проводить розмінування "живою силою". Однак це спростовують експерти, які наголошують, що навпаки – контрнаступ ЗСУ був сповільнений через заміновані поля, бо українські військові хочуть запобігти масовим втратам.
Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости