П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Справа міського голови Одеси: посадовці спробували зняти арешт з 92 млн гривень

+ -
0

Посадовці Одеської мерії намагалися зняти арешт з коштів у справі щодо незаконної купівлі будівлі адмінкорпусу заводу «Краян» для Одеської мерії. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали ВАКС  у справі № 52016000000000411.

Позов подав ще перший заступник міського голови Михайло Кучук, котрий зараз у розшуку через корупцію.

Мова йде про скасування арешту майна з 92,66 млн гривень, які знаходяться на банківському рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт» у банку «Південний». Цей арешт був накладений ухвалою Апеляційного суду Києва від 05 квітня 2018 року.

Це частина грошей, які міська рада витратила на придбання адміністративної будівлі заводу «Краян» (185 млн гривень) у грудні 2016 року. Коли проти посадовців мерії відкрили справи, то 9 січня 2018 року між ТОВ «Девелопмент Еліт» та  Одеською міською радою укладено договір про зміни  до договору купівлі-продажу, відповідно якого продавець зобов’язується повернути покупцю різницю між сумами, що складає 95 млн гривень, шляхом перерахування протягом 14 робочих днів від дати підписання цього договору про зміни № 1 грошових коштів на відповідний розрахунковий рахунок за умови відсутності обставин, що об’єктивно не дозволяють здійснити перерахування коштів, які не залежать від продавця.

У клопотанні зазначено, що арешт унеможливив виконання цивільно-правових зобов’язань між сторонами. На виконання вказаного судового рішення Господарський суд Одеської області видав наказ № 916/1114/19 від 22.10.2019. У жовтні 2020 року відкрили виконавче провадження про стягнення з боржника — ТОВ «Девелопмент Еліт» коштів у розмірі 92,33 млн гривень, судового збору — 672 тис.  гривень. Разом з тим, фактичне виконання вказаного наказу та судового рішення є неможливим з огляду на наявність нескасованого арешту грошових коштів.

Одеська міська рада в межах наявних коштів виконує завдання, пов’язані із фінансуванням та організацією оборонних заходів, а також систематично отримує нові запити на фінансування з місцевого бюджету потреб у сфері оборони. У разі скасування арешту у кримінальному провадженні та після виконання рішення у господарській справі, Одеська міська рада терміново вирішить питання про перерахування відповідних коштів на спеціальний рахунок для потреб ЗСУ.

Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости