П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеський суд оштрафував лікарку за допомогу "ухилянту" та конфіскував хабар

+ -
0

Приморський районний суд міста Одеси визнав винною лікарку-офтальмологиню поліклініки державної установи "Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України" в одержанні незаконної винагороди.

Про це свідчить вирок суду, повідомляє "Антикорупційний вимір". 

Кримінальний кодекс передбачає за такий злочин покарання у вигляді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста до двохсот годин, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Але жінку лише оштрафували на 8,5 тисяч гривень. Річ у тім, що вона уклала угоду зі слідством про визнання провини в обмін на таке покарання.

За матеріалами справи, наприкінці квітня до офтальмологині звернувся чоловік, який хотів перевірити зір. 

Лікарка запропонувала йому у разі отримання повістки про виклик для проходження військово-лікарської комісії на стан придатності до військової служби та подальшого проходження військової служби в лавах Збройних сил України скласти за гроші акт обстеження здоров'я, у якому буде зазначено діагноз з хворобою, яка дає право на отримання відстрочки від призову до лав Збройних Сил України.

Чоловік отримав повістку та звернувся до лікарки. Та погодилася скласти потрібний акт за 5 тисяч доларів США. Акт медикиня склала та отримала гроші, але її затримали.

Зрештою вона сплатить 8,5 тисяч гривень штрафу, а також на користь державі конфісковані 5 тисяч доларів США, які вона отримала від мобілізованого. 

Це не вперше коли судді призначають легке покарання завдяки угоді зі слідством. Так у серпні Вищий антикорупційний суд України затвердив угоду про визнання винуватості стосовно колишнього старшого слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань з Одеси.

Угода передбачала, що слідчий ДБР визнає себе винним у зловживання владою та втручанні у справи правоохоронців, а натомість його звільнили від відбування основного покарання у виді п'яти років позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк три роки.

А у липні Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області затвердив угоду про визнання провини заступника командира однієї з військових частин Одещини із прокурором. 

З прокурором він домовився про мінімальний термін ув'язнення, передбачений частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України — у два роки. 

Також суд вирішив замінити обвинуваченому тримання під вартою двома роками перебування у дисциплінарному батальйоні.

Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости