П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Вихованці реабілітаційного центру в Болграді оздоровилися і пройшли реабілітацію в Болгарії

+ -
0

Вихованці комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний центр комплексної реабілітації в м. Болград Одеської обласної ради» разом з батьками та фахівцями Центру мали змогу оздоровитися ті відпочити на узбережжі Чорного моря у Республіці Болгарія.

Поїздка відбулась завдяки ініціативі, небайдужих до чужих проблем, представників Болгарії та за рахунок приймаючої сторони. Також посильну допомогу у вигляді матеріальних коштів на оздоровлення сім’ям, що виховують дітей з інвалідністю, надала Болградська міська рада.

Фахівцями Центру була розроблена програма реабілітації, яка по своїй спрямованості є комплексною, тобто включає різнопланову діяльність, об’єднує різні напрями оздоровлення, відпочинку, розвитку і виховання дітей в умовах курорту.

Реабілітація передбачала наступні напрямки діяльності:  

  • Розвиток мовлення;
  • Сенсорна інтеграція;
  • Психолого-педагогічна корекція;
  • Соціально-побутова адаптація;
  • Арт-терапія.

Стан здоров’я вихованців свідчить про те, що основна кількість  з них мають розлади аутистичного спектру, також діти з ДЦП, розумовою відсталістю, астмою. Всі вихованці потребують сторонньої допомоги. Доведено, що такі діти  не можуть справлятися самостійно в побуті, навчанні, виконуючи та долаючи завдання, пов’язані з творчою діяльністю.

Оздоровлення,  корекція і розвиток дітей значною мірою залежить від знань, умінь і підготовленості до роботи фахівців, які організовують реабілітаційний процес в умовах літнього відпочинку. Саме тому до складу мультидисциплінарної команди входили наступні фахівці КНП «ООЦКРОІ в м. Болград ООР»: практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель-реабілітолог,  вихователь соціальний по роботі з дітьми з інвалідністю та педагог соціальний.

При заселенні дітей з батьками в готель враховувалися їх особливі потреби, а саме, вони були забезпечені двомісними номерами (дитина-мати). Триразове харчування подавалося в умовах «шведського столу». В першій половині дня проводилися корекційно-розвивальні та терапевтичні індивідуальні заняття за певним графіком. Також проводилися колективні культурно-розважальні заходи на відкритому повітрі (біля басейну, на березі моря).

Результатом плідного реабілітаційного процесу та відпочинку стало поліпшення психологічної і соціальної комфортності в єдиному виховному просторі колективу; зміцнення фізичного здоров’я вихованців та їх батьків; налагодження психоемоційної, емоційно-вольової, емоційно-мотиваційної сфери кожної дитини, а також зміцнення зв’язків між батьками і дітьми, батьками і педагогами, дітьми та педагогами.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости