П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Генерала СБУ, який планував вбивство одесита Адама Осмаєва, засудили на 12 років

+ -
0

Генерала Служби безпеки України Валерія Шайтанова, якого обвинувачували у державній зраді,  вчиненні терористичних актів та плануванні вбивства одесита Адама Осмаєва засудили до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора. 

Суд визнав винним колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій "А" СБУ у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Прокурори у суді довели, що генерал-майор СБУ збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам російської федерації. 

Також за завданням спецслужб країни-агресора, засуджений підшуковував осіб серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту.

Валерія Шайтанова затримали у квітні 2020 року. Тоді СБУ заявляла, що він перебував на агентурному зв'язку під псевдонімом "Бобиль" у полковника федеральної служби безпеки Ігоря Єгорова. Останній тоді ідентифікувався агентами спецслужби, як співробітник Департаменту контррозвідувальних операцій – підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав.  

Слідство також стверджувало, що володіє неспростовними доказами, що за завданням спецслужб рф генерал-майор Шайтанов планував проведення терористичних актів на території України. За це представник ФСБ гарантував винагороду в розмірі 200 тисяч доларів США та паспорт громадянина російської федерації. На роль виконавця Валерій Шайтанов спеціально підібрав особу серед колишніх бійців спецпідрозділів. Підготовка до цих злочинів чітко зафіксована в матеріалах справи.

Агенти СБУ зафіксували агентурні зустрічі на території європейських країн:  Єгорова із Шайтановим та  з іншими громадянами України, які були залучені до виконання завдань російської спецслужби. 

1 червня 2017 року на Аміну Окуеву і її чоловіка Адама Осмаєва було скоєно замах. 30 жовтня машину, в якій їхали чоловік і жінка, розстріляли, і А. Окуева загинула.

Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости