П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Журналісти з'ясували, хто з росіян може бути причетним до обстрілу історичного центру Одеси

+ -
0

Журналісти видання "Телебачення Торонто" заявили, що ідентифікували російських командирів, які керували ракетним ударом по історичному центру Одеси в липні. 

Про це 13 серпня стало відомо з їхнього ютуб-каналу, повідомляє "Суспільне".

У ніч на 19 липня армія РФ вдарила по місту ракетами "Онікс", які запускає береговий ракетний комплекс "Бастіон" з Козачої Бухти в Севастополі. 23 липня на історичний центр Одеси також випустили ракети типу "Онікс". Тоді руйнувань зазнали пам'ятки архітектури, житлові будинки та Спасо-Преображенський собор.

У Криму БРК "Бастіон", за даними журналістів, є на озброєнні тільки у 15 окремої бригади берегової оборони. Її створили одразу після окупації Криму на базі військової частини, яка до цього перебувала в Дагестані.

У 2020 році командиром 15 ракетної бригади РФ став Олексій Щербак. Він продовжує працювати досі, тож є ймовірно причетним до обстрілів України, зокрема до обстрілу історичного центру Одеси. Його дружина Галина Щербак також служить у Чорноморському флоті рф. Окрім цього, родичі Олексія Щербака живуть в Одеській області.

Також участь в обстрілах міг брати командир дивізіону "Бастіон" Олександр Мямлін, який відповідає за те, щоб берегові ракетні комплекси були виведені для пусків якомога швидше. Він приїхав у Крим з Краснодарського краю, має дружину та доньку.

Разом із ними може бути причетний капітан Олексій Вавілов — начальник пускової установки, командир ударної батареї БРК "Бастіон". Він служив у Дагестані. У 2014 році приїхав в Крим, коли там створювали 15 ракетну бригаду. Вавілов керує запуском ракет. Його дружина займається радіозв'язком та служить в російській армії.

Раніше Центр публічних розслідувань персоналізував тих, хто може бути причетним до смертельної атаки по мирному населенню Одеси 23 квітня 2022 року.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости