П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

На Одещині виявили масову видачу довідок про непридатність до служби за гроші

+ -
0

Національна поліція відзвітувала про припинення масштабної корупційної схеми з видачі військово-лікарськими комісіями довідок про непридатність до військової служби. З?ясувалося, що співробітники Білгород-Дністровського військкомату в змові з членами військово-лікарської комісії та посередниками допомагали ухилянтам.

Днями в 10 областях України пройшли масові обшуки. Майже одночасно правоохоронці навідалися до 100 місць аби задокументувати злочинну схему службових осіб районних територіальних центрів комплектування. Слідчі дії проходили й в Одеській області.

Зокрема правоохоронці встановили, що службові особи Білгород-Дністровського РТЦК та СП, спільно з членами ВЛК та посередниками налагодили незаконну видачу довідок про визнання особи непридатною до військової служби за станом здоров’я. За певну суму призовникам допомагали із виключенням їх з військового обліку. Вартість «послуги» могла сягати до 10 тисяч доларів.

Для отримання довідок ухилянти протягом 1-2 днів ставали на облік в Білгород-Дністровському та нібито проходили там ВЛК. Правоохоронці виявили, що чоловіки навіть не прибували до міста в момент проходження комісії. Надалі отримані документи чоловіки використовували для виїзду за кордон.

Слідчі встановили, що для прикриття службовці Білгород-Дністровського військкомату знищили частину службових документів. Йдеться про особові справи, облікові картки та медичну документацію, які мали зберігати мінімум 5 років.

Обшуки не оминули і самих ухилянтів. Було вилучено 13 фейкових довідок ВЛК та 15 тимчасових посвідчень військовозобов’язаного. Співробітники ГУНП, СБУ та Офісу генпрокурора продовжують розслідування аби знайти всіх причетних до незаконного переправлення осіб через кордон України, та підроблення довідок.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости