П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Ізмаїлі створюють притулок для осіб, які постраждали від домашнього та/або сексуального насильства – подробиці

+ -
0

Рішенням виконкому міськради в Ізмаїлі була створена нова спеціалізована служба – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Простими словами – місце, де жертви домашніх тиранів і будь-яких форм насильства (зокрема і сексуального) матимуть змогу отримати психологічну та соціальну допомогу та підтримку. А за потреби – навіть тимчасовий притулок.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на відповідне рішення виконавчого комітету, яке було опубліковане на сайті мерії.

Новий структурний підрозділ створено у складі Ізмаїльського міського центру соціальних служб. Діятиме він за адресою вул. Запорозьких козаків, 55А. Він є спеціалізованою службою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, від будь-яких форм насильства, зокрема сексуального, пов’язаного зі збройним конфліктом, торгівлею людьми.

Денний центр на безоплатній основі надаватиме такі соціальні послуги, як екстрене (кризове) втручання, консультування, інформування, надання притулку тощо. Тут працюватимуть професійні фахівці із соціальної роботи та психологи. Буде навіть мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.

У новоствореному Центрі планують відкрити “кризову кімнату”. Строк цілодобового перебування у тимчасовому притулку не може перевищувати десяти діб. Продовження строку перебування погоджуватиметься завідувачем в залежності від ситуації, але він не може становити понад 20 діб. Після закінчення граничного строку постраждалу особу може бути влаштовано до інших спеціалізованих служб, які надають подібні соціальні послуги.

Наприкінці минулого тижня, 14 липня, виконком Ізмаїльської міської ради надав згоду Управлінню капітального будівництва на проведення капітального ремонту нежитлової будівлі по вул. Запорозьких козаків, 55А з метою створення зазначеного Центру допомоги жертвам насилля. Профільному Управлінню доручено розробити проєктно-кошторисну документацію.

Центр має запрацювати з 1 серпня. Штатний розпис вже затверджено.


Більше у Telegram 


Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости