П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

У той час, коли екологів не допускають до узбережжя Чорного моря, пляжі переповнені відпочивальниками

+ -
0

Еколог національного парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв обурений діями правоохоронців: у той час, коли працівники нацпарку не можуть зробити обстеження загиблого дельфіна, бо їх не допускають до узбережжя, на сусідньому з парком пляжі «немає де яблоку впасти».

Наразі екологи активно збирають матеріали у рамках кримінального провадження стосовно екоциду, який вчиняють дії рф на території України, а саме – у Чорному морі. Минулого тижня Іван Русєв отримав інформацію щодо виявлення ще одного загиблого дельфіна, якого прибило до берегів парку.

Працівники парку поїхали за дельфіном, однак прикордонники не пропустили їх, спираючись на наказ №16 Одеської ОВА 16 липня 2022 року  про заборону відвідування моря для громадян. Еколог зазначає, потягом останнього року вони безперешкодно потрапляли до узбережжя та збирали необхідну інформацію, тому зараз він просто не може зрозуміти, що змінилося та чому їм перешкоджають працювать.

Заради цікавості команда нацпарку відвідала сусідній з Тузлівськими лиманами пляж та була вкрай здивована – на під’їздах до узбережжя було припарковано більше 250 автомобілів, а на самому пляжі купалися та відпочивали тисячі людей. 

«Тут чомусь не діє 16 наказ Одеської ОВА, не відчувається ніяка війна, а людей стільки, як на пляжах Болгарии. Ось такі двійні стандарти», – обурен еколог.

Прикордонники є і вони все бачать, але нікого з пляжу не виганяють – лише перевіряють документи. Тож накази ОВА виконуються, але не там, де потрібно.

Зараз НПП “Тузлівські лимани” не має змоги виконувати свої обов’язки, через блокування їх роботи, а «за кутом» тисячі людей спокійно загоряють та купаються без жодних перепон. 


Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости