П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В громаді під Одесою відбулась аппаратна нарада виконкому

+ -
0

Кароліно-Бугазький сільський голова Андрій Анапасенко провів оперативну нараду щодо ситуації в громаді станом на ранок 28 лютого. Про це повідомили в прес-службі сільради. Наразі ситуація контрольована, на території працюють підрозділи територіальної оборони. Вирішуються організаційні питання щодо встановлення та облаштування блок-постів.

Про будь-які зміни та події на території громади, будемо повідомляти додатково. 
Окрім того, в Кароліно-Бугазька сільрада звернулась до жителів громади із зверненням щодо актуальних питань воєнного стану.

"Шановні мешканці громади, повідомляємо Вас, що Кароліно-Бугазька сільська рада повністю забезпечує функціювання громади. Сьогодні, ми спільно ведемо боротьбу с російським агресором, однак нам слід пам’ятати, що ми повинні максимально докласти зусиль до нашої перемоги та бути згуртовані як ніколи.

Наша громада перебуває під захистом Збройних Сил України та територіальної оборони. Нам потрібно пам’ятати, що окрім ворог, окрім відкритого вторгнення, веде інформаційну війну, шляхом розповсюдження неправдивої інформації або інформації, яка вводить в оману мешканців, з метою дестабілізації населення.

У відкритих групах Viber, Telegram, почали з’являтися фейкові повідомлення, щодо дотримання комендантської години, висадки десанту, тощо. Велике прохання до мешканців громади – перевіряти інформацію виключно на офіційних інтернет ресурсах державних органів та служб або сторініці Кароліно-Бугазької сільської ради у мережі Facebook.

ЩОДО КОМЕНДАНСТЬКОЇ ГОДИНИ:

Комендантська година (заборонений час) — заборона військовим комендантом в певний час доби і на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям певного населеного пункту, де встановлено Президентом України воєнний (надзвичайний) стан з метою встановлення і підтримки громадського порядку, зменшення кількості жертв, ліквідації наслідків техногенної катастрофи, епідемії, епізоотії на час оголошеного у даній місцевості надзвичайного стану.

Під час комендантської години громадський транспорт не працює, а пересуватися містом можуть тільки робітники підприємств з забезпечення життєдіяльності міста. Це працівники обласних чи військово-цивільних адміністрації, транспортних або комунальних підприємств, теплових чи атомних станций тощо. Адміністрація видає на кожного спеціальну перепустку, також за перепустками можуть їздити службові автомобілі цих підприємств.

Порушників комендантської години може зупинити комендантський патруль, який має право перевірити документи і з'ясувати, чи може людина перебувати на вулиці в цей час, або дізнатися, з якої причини вона порушила комендантський час. Хто входить до патрулів, вирішує місцева влада. Так у Херсоні, у патрулі увійшливолонтери, що мають дозвіл на носіння зброї, і представники Муніципальної варти Херсона. Ще патрулі могут складатися із поліцейських, військовослужбовців Національної гвардії, курсантів військових вузів, ветеранів МВС.

ВАЖЛИВО: особи, які порушують комендатську годину розцінюються, як потенційні диверсанти, відносно до яких може застосуватися стрілецька зброя. 

СИСТЕМА ОПОВІЩЕННЯ НАСЕЛЕННЯ (СИРЕНА):

В разі, якщо ви почули сирену, перш за все Ви повинні зберігати спокій, взяти тривожну залізу, дітей та пройти до місця укриття.

Сьогодні, нажаль, в інформаційному просторі шириться інформації про те, що може спрацьовувати учбова сирена. Шановні мешканці громади – це черговий приклад дестабілізації населення.

У воєнний час не проводяться учбові сирени!

Ви можете почути два види сирени:

Якщо Ви чуєте сигнал сирени протягом до 1-ї хвилини, це означає – «повітряна тривога, сім в укриття».

В разі, якщо Ви почили коротких сигнал сирени 5-10 секунд – небезпека минула, відбій «повітряної тривоги».

В селах також можуть використовуватися бій в дзвони у церквах.

Окрім об’єктів цивільної оборони, в якості укриття, можна використовувати підвальні приміщення будинків, доступ до яких забезпечується заздалегідь.

І пам’ятайте, які б не були сьогодні важкі часи, ми обов’язково їх подолаємо, але нам потрібно згуртуватися та допомагати один одному та нашім бійцям Збройних Сул України.


Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости