П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Книжковий фонд бібліотеки Першотравневого Визирської ОТГ тимчасово переїхав

+ -
-1

Трактор із причепом, доверху заповненим книгами, не поспішаючи, явно з великою повагою до незвичайного вантажу, проїхав від будівлі Будинку культури до Першотравневого старостату Визирської громади, що знаходиться поряд, через дорогу. Книжковий фонд місцевої сільської бібліотеки тимчасово перевезли до приміщення адміністрації.

Василь Хміленко, староста Першотравневого старостинського округу: "Коли постало питання ремонту бібліотеки, виникла проблема, куди подіти книжковий фонд. Ми запропонували два приміщення, одне для тимчасового зберігання книг, інше для персоналу. На другому поверсі ми виділили робочі місця в теплому приміщенні, де є меблі та підключений інтернет".

Кажуть, що переїзд інколи буває схожий на погром. І справді, початок лютого видався нелегким для персоналу Першотравневої сільської бібліотеки. Потрібно було запакувати всі книги так, щоб їх не пошкодили під час транспортування та подальшого зберігання. Попри ці труднощі, настрій у бібліотекарів був піднесений, розповідає завідувачка Першотравневої сільської бібліотеки Людмила Фірцак. Вона пам’ятає, коли востаннє ремонтували приміщення цієї бібліотеки.

Людмила Фірцак, завідувачка Першотравневої сільської бібліотеки: "Пам’ятаю, це було на початку моєї трудової діяльності у 1985 році. Наразі починають проводити капітальний ремонт і я сподіваюся, що все тут буде дуже добре. Тут планують створити сучасний медіацентр".

Бібліотека-медіацентр — сучасна концепція створення бібліотеки із застосуванням комп’ютерної техніки та мультимедійного обладнання. Це дає можливість відвідувачам користуватися не лише бібліотечним фондом реальним, а й віртуальним. Сьогодні кількість відвідувачів Першотравневої бібліотеки вже перевищує тисячу. З відкриттям медіацентру, охочих отримувати тут «духовну їжу» стане ще більше. Для любителів читати книги в традиційному друкованому вигляді, як і раніше, купуватимуть цікаві сучасні видання, як це було у 2021 році.

Людмила Фірцак, завідувачка Першотравневої сільської бібліотеки: "Коштом бюджету Визирської сільської ради — 225 книг, вони дуже цікаві, як для дорослих, так і для дітей".

Бібліотека переїхала та вона не зачинилася, її спеціалісти найближчим часом налагодять процес обміну книг для своїх читачів, як це було під час строгих карантинних обмежень.

Юлія Квашук, бібліотекар дитячої секції Першотравневої сільської бібліотеки: "Ми працювали онлайн, нам телефонували. Ми домовлялися з відвідувачами та виносили їм книги".

Велику допомогу у переїзді бібліотеки надали працівники комунального підприємства «Визирське джерело». Серед них є багатодітний батько, Олександр Матейко. Його діти часті гості у цих стінах.

Олександр Матейко, житель Першотравневого: "Здебільшого дочки. Вони сюди приходять, міняють книги, їм це подобається. Зараз будуть тимчасові незручності, але ми почекаємо".

Важливо те, що бібліотеку не зачинили, а тимчасово перевели до іншої будівлі для проведення ремонту приміщення. Ремонт залу бібліотеки буде проводитись з урахуванням нової концепції роботи цієї публічної установи. Щоб стати цікавою для ще більшої кількості мешканців села, тут в майбутньому планують проведення низки цікавих заходів. Створення такого інтелектуального середовища здатне створити гарні умови для виховування нового покоління місцевих читачів.

Нагадаємо, 2022 рік у Визирській ОТГ розпочався з капітального ремонту Першотравневого будинку культури. Але для творчих людей ремонт — не завада. Тут і зараз проводяться репетиції. 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости