П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Делегація з Одеської області була запрошена та бере участь у бізнес-форумі в Польші

+ -
0

У місті Свиноуйсьце (?winouj?cie), Західнопоморського воєводства республіки Польща, з 1 по 2 грудня проходить 13-й Балтійський бізнес-форум – «Енергія для розвитку», який зібрав представників бізнесу, політики та адміністрацій з усіх країн Центральної та Східної Європи.

Делегація з Одеської області також була запрошена та бере участь у бізнес-форумі. Очолює делегацію перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, у складі делегації Олег Корженко, радник голови Одеської обласної ради, Віталій Цуркан, консультант Відділу економіки та бюджету облради та Роман Григоришин від Одеської ОДА.

Ідея співпраці у цій частині Європи історично мала різні назви: від Міжморського флоту, через співпрацю на осі Північ-Південь Європи до Ініціативи трьох морів. І Балтійський бізнес-форум охоплює не лише країни-члени Європейського Союзу, а й важливі для регіону економіки Туреччини та України та проводиться щорічно з 2009 року у м. Свиноуйсьце (Польща).
Головною метою бізнес-форуму є просування Східного партнерства ЄС, підвищення інвестиційної привабливості регіонів, стимулювання та розвиток регіонального співробітництва, обмін актуальною інформацією у сфері економічних, правових та адміністративних питань, а також підтримка діяльності підприємців та соціально-економічний розвиток у міжнародному вимірі.

У своєму виступі на 13-му Балтійському бізнес-форумі перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський зазначив, що наш регіон є провідним за рівнем розвитку морегосподарського комплексу та галузей, пов'язаних із використанням ресурсів моря. Морські та річкові перевезення в Одеському регіоні є значною частиною транспортної системи України. Одеська область налічує 7 морських торгових портів з 13 по Україні та 32 км загальної протяжності причальної лінії портів.

«Три порти нашої області – Одеса, Південний та Чорноморськ забезпечують 68,5% загальних обсягів обробки вантажів України; 70% загальноукраїнських потужностей перевалки зернових вантажів, а 12 терміналів, що входять до ТОП-20 морських зернових терміналів України, здійснюють експорт 73% вантажів вітчизняних підприємств, – розповів Олег Радковський, – Одеська область має величезний торговий потенціал та відкрита для інвестицій, які дозволять прискорити розвиток економіки та торгівлі не лише в Україні, а й у Європейському союзі».

Крім того, Олег Радковський розповів учасникам бізнес-форуму, що аналогічний інвестиційний захід планується в Одесі в середині 2022 року, на якому колеги з Європейського союзу зможуть детальніше ознайомитись з економічним та торговим потенціалом Одеської області.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости