П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Одессе с 1 января вводится новая нормативная денежная оценка земель

+ -
0

До уваги платників орендної плати за землю

Одеською міською радою прийнято рішення від 29.06.2016 р. № 756-VII «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Одеси».

Даним рішенням з 01.01.2017 року в м. Одесі вводиться в дію нова нормативна грошова оцінка земель міста.

Згідно з п. 286.2. ст.286 Податкового кодексу України платникам плати за землю необхідно самостійно обчислити суму орендної плати (або земельного податку) за землі державної та комунальної власності станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подати відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє платника від обов'язку подання щомісячних декларацій.

У разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі разом з декларацією подається новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Враховуючи вищевикладене, необхідно отримати новий витяг з технічної документації земельної ділянки, що знаходиться у користуванні.

Витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки необхідно замовляти з 16.01.2017 року (після оприлюднення індексу інфляції за 2016 рік) в Центрі надання адміністративних послуг (м. Одеса, вул. Преображенська, 21, ІІ поверх, за попереднім записом та консультаціями звертатися за телефоном 705-55-55) або скористатись електронною послугою Держгеокадастру згідно з онлайн заявою за допомогою публічної кадастрової карти України http://land.gov.ua  (замовити Витяг про нормативну грошову оцінку).

Термін видачі витягу складає 3 робочі дні з дати подачі заяви. Послуги безкоштовні.

Додаткову інформацію можливо отримати за телефонами: 705-90-08, 705-90-50, 705-90-52 (Департамент комунальної власності Одеської міської ради).

До уваги платників земельного податку

Одеською міською радою прийнято рішення від 29.06.2016 р. № 756-VII «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Одеси».

Зазначена нормативна грошова оцінка застосовується з 1 січня 2017 року.

Враховуючи, що земельний податок є одним з бюджетоформуючих платежів, для правильного обчислення суми земельного податку на 2017 рік землекористувачам необхідно отримати нові довідки про нормативну грошову оцінку 1 кв. м землі або витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, що знаходиться у володінні чи користуванні.

Довідки про нормативну грошову оцінку 1 кв. м землі необхідно замовляти після 03.01.2017 р. у відділі у місті Одесі Головного управління Держгеокадастру Одеської області за адресою: м. Одеса, вул. Космонавтів, 36 (тел. 359680, ІІІ поверх).

Увага! У зв’язку з ліквідацією управління Держгеокадастру у місті Одесі Одеської області адресу буде змінено. Спостерігайте за змінами на сайті.

Витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки необхідно замовляти з 16.01.2017 року (після оприлюднення індексу інфляції за 2016 рік) в Центрі надання адміністративних послуг (м. Одеса, вул. Преображенська, 21, ІІ поверх, за попереднім записом та консультаціями звертатися за телефоном 705-55-55) або скористатись електронною послугою Держгеокадастру згідно з онлайн заявою за допомогою публічної кадастрової карти України http://land.gov.ua  (замовити Витяг про нормативну грошову оцінку). Термін видачі витягу складає 3 робочі дні з дати подачі заяви. Послуги безкоштовні.

Одночасно звертаємо увагу, що згідно зі ст. 286.2 Податкового кодексу України платники плати за землю (юридичні особи) самостійно обчислюють суму земельного податку щороку станом на 1 січня і до 1 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Для визначення розміру податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок ( ст. 289.1 Податкового кодексу).

Департамент комунальної власності Одеської міської ради

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости