П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеса: рятувальники провели тактичне навчання на Одеському олійноекстракційному заводі

+ -
0

Саме тому 6 жовтня на території підприємства було проведено тактичне навчання із тренування керівного та оперативно-начальницького складу діям на випадок виникнення аварійних ситуацій. У відповідності до тактичного задуму, внаслідок порушення технологічного процесу стався вибух та загоряння пожеженебезпечної суміші в п’ятиповерховій споруді олійноекстрактного цеху.

На спрацювання автоматизованої системи оповіщення на місце умовної пожежі прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи. Проведеною розвідкою було встановлено осередок загоряння на першому поверсі споруди, оцінена обстановка, підтверджено підвищений ранг виклику підрозділів – «Ранг №2». Адміністрацією підприємства організовано евакуацію робочого персоналу. На п’ятому поверсі опинились заблокованими кілька працівників чергової зміни, рятування яких було проведено ланкою газодимозахисної служби з використанням автодрабини АД-30.

З нарощуванням сил та засобів черговою зміною оперативно-координаційного центру був створений оперативний штаб, розгорнуті три оперативні дільниці, забезпечено безперебійну подачу вогнегасної речовини для захисту верхніх поверхів від розповсюдження вогню та гасіння пожежі. Умовна пожежа була своєчасно локалізована і ліквідована.

Всього до тактичного навчання залучалось 11 одиниць основної і спеціальної пожежної техніки та 36 чоловік особового складу. «Керівництво підприємства з відповідальністю ставиться до проведення таких навчань, адже практична підготовка дозволить при необхідності мобілізувати зусилля працівників на вірні і впевнені дії при загрозі, або виникненні аварійних ситуацій» - запевнив інженер з пожежної безпеки та охорони праці ТОВ «Одеський олійноекстракційний завод» Олександр Венецький. Проведення тактичного навчання отримало оцінку «Добре». Під час підведення підсумків були проаналізовані дії усіх посадових осіб, уточнений план локалізації та ліквідації наслідків аварій, визначені заходи з підвищення рівня підготовки персоналу підприємства з питань техногенної безпеки та цивільного захисту - прес-служба ГУ ДСНС України в Одеській області.

            

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости