П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

На озброєнні ЗСУ з’являться бойові каяки “Полоз-М16” із гранатометами УАГ-40

+ -
-2

Незадовго Сили оборони отримають бойові каяки “Полоз-М16”. За даними АрміяInform, двомісний спеціальний човен з електромотором проходить випробування на Київщині.

Плавзасіб було розроблено фахівцями “Адамант верф”. За словами керівника підприємства Сергія Остащенка, метою заводських випробувань є отримання від бійців ЗСУ зворотного зв’язку. Їхня думка про човен дуже важлива для виробника.

Остащенко стверджує, що про розробку бойового каяка його попросили військовослужбовці ЗСУ. Вантажопідйомність човна становить 480 кг. Його вироблятимуть в одномісній двомісній і тримісній модифікаціях. У носовій частині каяка встановлено 40-мм гранатомет УАГ-40 вагою 18 кг. Він здатний вести вогонь на дистанції до 2 км.

Спеціальний човен можна буде використовувати для далеких підходів. Для цих цілей він комплектується невеликою плитою для приготування їжі, чайником, мачете, гамаками і компактним наметом.

За бажання замість електромотора на каяк можна встановити ДВЗ. Версію з вбудованим електродвигуном можна скидати з вертольота під час десантування піхоти. За наявності спеціальної платформи “Полоз-М16” можна скинути навіть із літака.

Для управління електричним мотором використовується пульт ДУ. Ним можна повертати, збільшувати і скидати швидкість. Двигун човна працює майже безшумно.

Для виготовлення корпусу бойового каяка застосовується спеціальний матеріал, якому не страшні спека і морози. Човни можна використовувати для транспортування особового складу, поранених, спорядження, провіанту і боєкомплекту.

Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости