П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Україна б’є всі рекорди за криптовалютними донатами

+ -
-2

Для підтримки гуманітарних та військових потреб українців під час повномасштабного вторгнення росії активно використовуються цифрові валюти. На відміну від традиційних банківських переказів, криптовалюта дає змогу зберігати анонімність й здійснювати транзакції без посередників, з мінімальними комісіями.

З перших годин конфлікту український уряд відкрив криптовалютні адреси й гаманці, які давали змогу безпосередньо отримувати децентралізовані валюти. У новому звіті аналітичної компанії Crystal Blockchain, опублікованому ексклюзивно для CoinDesk, ідеться, що з початку повномасштабного російського вторгнення у вигляді криптодонатів Україна отримала $225 млн.

Це лише невелика частина мільярдних пожертв, зібраних Україною у фіаті. Але криптовалютна частка сприяла закупівлям зброї, боєприпасів, медичного обладнання та інших найважливіших військових матеріалів.

Рік тому, у червні минулого року, загальна сума криптопожертвувань становила близько $135 млн. Це свідчить про те, що користувачі криптовалюти по всьому світу продовжували підтримувати Україну протягом усього минулого року. Однак з кінця 2022 року і по сьогодні щомісячні суми пожертвувань перебувають у стані стагнації. У період з травня минулого року і по липень 2023 року не вдавалося збирати понад $10 млн на місяць.

Найбільше пожертвувань надійшло в березні 2022 року, найменше ? у липні 2023 року. Водночас гуманітарні ініціативи за період із лютого 2022 року по липень 2023 року зібрали більше донатів, ніж військові ? $134 млн проти $91 млн.

Більша частина пожертвувань ($83 млн) надійшла у вигляді USDT, трохи менше було в ether ($79 млн). Пожертвування в Біткоїні склали $41 млн, інша частина припала на більш дрібні криптовалюти, такі як Binance USD (BUSD), DOT та інші.

Статистика за криптовалютними донатами на підтримку росії

Тим часом російські військові та напіввійськові формування також використовують криптовалюту для отримання матеріальної підтримки від росіян і співчуваючих за кордоном.

Crystal Blockchain стверджує, що криптопожертви для російських військових принесли всього близько $2 млн у криптовалюті, хоча інші оцінки показують вищі суми. У лютому Chainalysis виявив $5,4 млн пожертвувань як на російські військові частини, так і на пропагандистські ресурси, а Binance повідомила CoinDesk, що виявила таких пожертвувань на суму понад $7,2 млн.

Більше у Telegram 


Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости