П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Українські діти зустрілися із Вселенським Патріархом Варфоломієм і передали «Книгу Добра

+ -
0

Символічно, що саме в Міжнародний день добра українські діти – учасники проекту “Книга Добра”,  зустрілися з Вселенським Патріархом Варфоломієм і отримали благословіння на добрі справи.

Понад тисячу кілометрів  подолали 65 юних дипломатів заради цієї благородної місії.  Вони не приховують емоцій і вражень від зустрічі зі Святійшим Патріархом.  Це — діти із сімей учасників АТО, обдаровані хлопці та дівчата, а також  переможці трьох етапів міжнародного соціального проекту «Книга добра». Історії про чудові вчинки та ілюстрації до них створювали молоді таланти з усіх регіонів країни. Загалом понад 300 тисяч дітей та дорослих взяли участь у підготовці цього унікального видання, до якого увійшли найкращі роботи, відібрані редакційною радою.

Українські діти зустрілися із Вселенським Патріархом Варфоломієм і передали «Книгу Добра

А згодом сто примірників видання було надруковано в Талліні. Особливість книжки ще й у тому, що її виготовляли за унікальною середньовічною технологією на особливому папері, який зберігається кілька тисяч років. Уявіть собі –  пра-правнуки нинішніх дітей зможуть узяти до рук цю книжку і прочитати, чим жили їхні предки.

«Для мене участь у цьому проекті — велика честь. А найвищою нагородою стали усмішки і щира радість дітей від учорашньої зустрічі і Святійшим Патріархом,  не могла стримати сліз!», – розповіла президент Благодійного фонду «Чисті Серцем», народна артистка України Катерина Бужинська.

Українські діти зустрілися із Вселенським Патріархом Варфоломієм і передали «Книгу Добра

“У сьогоднішній, непростий для України час місія українських дітей є дуже потрібною,-  наголосив  Святійший Патріах Варфоломій під час зустрічі з малими українцями. І додав, що  нині найважливіші для України – мир і свобода”.

Презентацію “Книги Добра” заплановано у 50 країнах світу.

Тепер вона вже є у Стамбулі, нещодавно видання було презентовано бібліотеці Ватикану.   “Книгу Добра”  буде передано до  Бібліотеки Конгресу США, Королівської бібліотеки Великої Британії та Олександрійської бібліотеки у Єгипті.  Окрім того її копії, що вже друкуються в Україні, отримають найактивніші учасники міжнародного соціального проекту «Книга добра», а також книгозбірні загальноосвітніх шкіл України.

Українські діти зустрілися із Вселенським Патріархом Варфоломієм і передали «Книгу Добра

Під час вручення “Книги Добра”  юні українські дипломати щиро подивували Святійшого Варфоломія щирими  побажаннями і українською піснею.

“Це воістину знакова подія –  Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв від дітей з України “Книгу Добра”. Його Святість благословив усіх юних послів добра і миру. Маленькі дипломати миру несуть добро у кожен куточок України та світу ”, – написала на своїй сторінці у Фейсбуку Катерина Бужинська.

Нагадаємо, що “Книга добра” – дивовижний проект, створений за участю волонтерів, журналістів та митців, відомих українців, серед яких і відома письменниця Марія Матіос. Але головні її творці – більше трьохсот тисяч дітей, які поділилися добром з усією країною, усім світом. Ця збірка краще за будь-яку дипломатію, промоції та рекламні кампанії розповідає світові про Україну.

“Книга Добра” продовжує свою подорож за підтримки міністра закордонних справ України, Міністерства закордонних справ та посольств низки європейських країн та Благодійного Фонду «Чисті Серцем.

 

 

 

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости