П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Понад 130 дітей в Одеській області знайшли нові родини

+ -
+1

Від початку року в Одеській області було усиновлено 137 дітей. Ще понад 4,5 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, наразі виховуються в умовах, які максимально наближені до родинних. Про це повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин.

 

«Останні три роки Одеська область посідала перше місце в Україні щодо показника усиновлення дітей. І ця позитивна тенденція зберігається. Показово, що деякі родини дарують новий дім одразу декільком дітям. Наприклад, цьогоріч одна сім’я усиновила трьох малюків. Ми продовжуємо реформу деінституалізації, яка проголошує, що кожна дитина має право на виховання в родині. Відтак, у нашому регіоні зростає кількість дитячих будинків сімейного типу», — підкреслив Сергій Колебошин.

Зазначимо, наразі в Одеській ОДА продовжує свою роботу комісія з відбору заявок на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, а також для дітей-сиріт, яким виповнилося 18 років. Цьогоріч на ці потреби Одеська область отримала державну субвенцію обсягом майже 62 мільйони гривень.

Як повідомляв раніше голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залишається пріоритетом його діяльності. Відтак, торік у регіоні 190 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, були забезпечені житлом за рахунок фінансування з місцевих бюджетів та коштів державної субвенції. Це — найвищий показник серед регіонів України за минулий рік. Також у 2017 році в Одеській області було усиновлено 202 дитини.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости