П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

200 лет педуниверситету им. К.Д. Ушинского

+ -
0

19 травня 2017 року о 10:00 в Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського (вул. Старопортофранківська, 26, актова зала) розпочне роботу ІІІ Міжнародний конгрес «Глобальні виклики педагогічної освіти в університетському просторі».

Організатори Міжнародного конгресу - Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація університетів України, Одеська облдержадміністрація, Одеська міська рада, Одеський обласний інститут удосконалення вчителів, Освітньо-культурний центр «Інститут Конфуція» та ін.

У форумі передбачена участь понад 800 провідних фахівців з України, Білорусі, Молдови, Держави Ізраїль, Польщі, США, Туреччини, Китаю, Кореї, Литви, Німеччини, Японії, Чехії та ін.

На пленарному засіданні Конгресу будуть розглянуті концептуальні підходи до підготовки сучасних педагогів, системні моделі підготовки вчителів у профільних університетах, а також перспективи модернізації системи підвищення кваліфікації педагогів.

У межах роботи Конгресу відбудеться засідання Платформи ректорів педагогічних університетів «Стратегічні діалоги про глобальні виклики системи підготовки вчителя майбутнього», а також серія симпозіумів та конференцій. У межах роботи Конгресу також передбачено проведення Фестивалю педагогічних інновацій. Автори кращих презентацій отримають диплом педагога-новатора.

О 16:00 в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного (вул. Пантелеймонівська, 3) відбудуться урочистості з нагоди 200-річчя Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.

На урочисті заходи за участі академічної спільноти університету запрошено представників Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Одеської облдержадміністрації, Одеської обласної ради, Одеської міської ради, керівників закладів освіти та ін.

За 200 років існування в навчальному закладі підготовлено для нашої держави, ближнього та далекого зарубіжжя майже 100 тис. педагогів, понад 2000 з яких стали відмінниками і заслуженими працівниками освіти, науки, культури і спорту. Серед видатних випускників - народний учитель Микола Палтишев, олімпійські чемпіони Василь Ломаченко та Юрій Чебан, художник Юрій Горбачов та інші.

На 10 факультетах, 4 відділеннях та інституті університету здійснюється підготовка фахівців за 47 спеціальностями та спеціалізаціями. В університеті, крім громадян України, навчаються здобувачі вищої освіти із США, Франції, Ізраїлю, Еквадору, Ірану, Китаю, Туреччини, Туркменістану, Молдови та ін.

Університет входить до Асоціації Європейських Університетів, Східноєвропейської асоціації університетів, Міжнародної асоціації педагогічних університетів Центральної та Східної Європи, є членом відомої європейської організації Observatory of the Magna Charta, Таллуарської мережі університетів, Норвезько-українського альянсу універистетів тощо.

Наразі в університеті успішно функціонують 17 визнаних широкою громадськістю наукових шкіл, 26 лабораторій, працюють 12 академіків, 60 професорів, докторів наук; значна когорта викладачів мають почесні звання: «Заслужений діяч науки і техніки України», «Заслужений працівник освіти України», «Заслужений працівник культури», «Заслужений художник України», «Заслужений тренер СРСР», лауреат державних премій. Багато вчених університету відзначено міжнародними нагородами, обрано дійсними членами громадських національних та міжнародних академій, товариств, асоціацій.

Вагомі спортивні досягнення студентів і випускників університету. Це 24 перемоги на різних олімпійських іграх; понад 50 чемпіонів та призерів першості світу та Європи; 29 заслужених тренерів та майстрів спорту СРСР та України, 500 майстрів спорту тощо.

Університет відомий далеко за межами нашої держави, здійснює співпрацю із 70 освітніми та науковими установами різних країн.

В університеті працює Міжнародний освітній дистанційний центр; реалізується проект «Міжуніверситетський консорціум «Онлайн», функціонують освітні науково-інформаційні та культурні центри Ізраїлю, США, Литви, Китаю, Кореї та ін.

Університет є провідним навчальним закладом на півдні України в галузі підготовки педагогічних кадрів, координації наукових досліджень з педагогіки, психології та розвитку освіти.

Основна місія університету – це підготовка кваліфікованих фахівців для системи освіти України та інших держав.

Запорукою ефективності такої роботи є його науково-педагогічний потенціал, усталені традиції, а також оновлення й упровадження прогресивних технологій навчання.

В університеті працюють майже 1000 викладачів і співробітників, а також учені, запрошені із зарубіжних країн.

Контактні телефони: 723-40-98; 732-41-99.

 

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости