П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеський припортовий завод можуть віддати Фірташу

+ -
0

—?Усі думають — от не відбудеться ще один тендер, і ми виставимо його буквально за 50 гривень. Цього не станеться. Я виніс питання на розгляд уряду. Якщо буде знову невдала спроба, допускаємо таку можливість: вирішуватимемо проблему не шляхом продажу, а приєднанням цього активу до іншого, що має газ і зможе протримати завод "на плаву" до повернення кон'юнктури на ринку. Це передбачається не раніше 2019 року.

Якщо ОПЗ не продадуть на аукціоні, його можуть приєднати до компаній олігарха Дмитра Фірташа. Їм Одеський припортовий заборгував близько $250 млн.

—?Є подання Фірташа щодо боргів заводу перед його компаніями. І я боюся, аби мова не йшла саме про них, бо це було б дуже нагло. Мені здається, йде збивання ціни заводу, а потім його куплять — "свої" за 3 гривні, — коментує заяву Білоуса заступник голови парламентського комітету із запобігання корупції Віктор Чумак, 58 років.

Аукціон із продажу Одеського припортового заводу у липні цьогоріч провалився. Жоден інвестор не подав заявку на участь у конкурсі. Тоді за ОПЗ планували отримати щонайменше 13,17 млрд грн. 19 жовтня уряд знизив початкову ціну в 2,5 разу — до 5,16 млрд грн.

Вину за зрив першого конкурсу багато експертів покладають на тодіш­нього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі. У листопаді 2015-го той звинуватив у розкраданні державних коштів голову наглядової ради заводу Сергія Перелому й першого заступника директора Миколу Щурікова.

Останній у вересні пройшов поліграфічне дослідження. Микола Циганков, адвокат Щурікова, опублікував його результати в соцмережі "Фейсбук". За його словами, вони повністю суперечать "нічим не обґрунтованому висновку детективів НАБУ і САП про наявність злочинного умислу в діях Щурікова". Експертизу провів член Міжнародної ліги поліграфологів Леонід Гаєвський. Щуріков повинен скористатися її результатами як аргументом своєї невинуватості, вважає адвокат.

11 жовтня цьогоріч Спеціалізована антикорупційна прокуратура зобов'язала Національне антикорупційне бюро розслідувати зловживання владою Саакашвілі. Так САП відреагувала на заяву депутатів фракції "Народний фронт" Миколи Княжицького, Павла Пинзеника, Олександра Дроздика і Дмитра Голубова з "Блоку Петра Порошенка". Саакашвілі скоїв злочини, щоб знизити ціну Одеського припортового, стверджують вони. Він протидіяв законній господарській діяльності, зловживав службовим становищем, неправдиво повідомив про злочин.

Источник: gazeta.ua

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости