П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Генеральний прокурор України провів робочу нараду у прокуратурі Одеської області

+ -
0

 «Найкраща приймальна, яку я бачив сьогодні. У людей дійсно комфортні і сучасні можливості подання заяв», - зазначив Юрій Луценко.

Разом з тим, Юрій Луценко сказав, що задоволений формою прийому звернення громадян в прокуратурі. «Форма прийому звернення, яка була запропонована обласним прокурором, мене дуже задовольняє і обов’язково будемо це робити по всій Україні», - зазначив він.

Також Генеральний прокурор зупинився на резонансних подіях, які мали місце у регіоні, та результатах їх розслідувань.

Зокрема, він нагадав, що в результаті спільних з Національною поліцією дій було викрито та припинено діяльність організованого злочинного угруповання, яке протягом 5 років діяло в селищі Затока Білгород-Дністровського району Одеської області.

Генпрокурор звернув увагу присутніх прокурорів на необхідності повернення незаконно захоплених земель до державної, комунальної власності, громадам. «Це завдання номер один для Миколаївської, Херсонської, Одеської областей, будь-якої іншої курортної області. Повернення земель назад в громаду, вільний доступ до землі, до води - є вашим пріоритетом», - підкреслив Юрій Луценко.

Під час свого виступу Генеральний прокурор подякував тим, хто займався розслідуванням трагічних подій, які відбувалися у 2014 році. «Сьогодні уже підписана і буде оголошена підозра колишньому першому заступнику Одеської обласної державної адміністрації у тому, що він організував заворушення біля облдержадміністрації», - зазначив Юрій Луценко.

Крім того, він повідомив, що має намір внести подання про скасування депутатської недоторканності з екс-голови обласної державної адміністрації, який підозрюється в причетності до цих подій. «Побиття десятків мирних людей, з комусь симпатичними, комусь не симпатичними політичними поглядами, не допустимо і тільки покаранням організаторів можна раз і назавжди припинити цю історію», - наголосив Генпрокурор.

Заслухавши хід слідства про події 2 травня 2014 року, Генеральний прокурор констатував значні зрушення у розслідуванні подій на Грецькій площі та встановленні осіб, причетних до трагедії.

Також Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом зустрічатиметься з представниками ООН з метою залучення європейських експертів для спільної експертизи щодо причин смерті людей, які загинули у Будинку профспілок.

На завершення Юрій Луценко зазначив, що має бути відповідальність усіх осіб незалежно від політичних поглядів, за порушення громадського порядку та результати, які принесли такі тяжкі наслідки - прес-служба прокуратури Одеської області.

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости