П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Одесі Юрій Андрухович розповів про секрети поетичної майстерності

+ -
0

Під час свого візиту до Одеси Юрій Андрухович, окрім літературного вечора, вистави “Альберт, або найвища форма страти” у Зеленому театрі та участі в журі конкурсу одеських молодих поетів “БЛОК” у приміщенні простору Impact Hub Odessa, виступив й у ролі лектора, розповівши своїм читачам про народження й роботу над циклом віршів “Індія”. Поетичний цикл складається із п’яти віршів, кожний з яких налічує по 24 рядки і розкриває уявлення про Індію ментальну, а не географічну, де, як зізнався письменник, він ще не бував. Цікавим є те, що твори були написані під впливом праці М.Бахтіна “Франсуа Рабле і народна культура середньовіччя і Ренесансу”. Власне, саме у цьому дослідженні Юрій Ігорович зустрів поняття “індійські чудеса”, що є культурологічним терміном.

Свій поетичний цикл “Індія” автор називає “цезурою” у своїй творчості. Під час лекції поет розповів про те, що вірші народжувалися вночі та як він працював з римою, які притчі та легенди, історичні постаті й події складали пласт впливу на цей цикл віршів. Відповідаючи на питання присутніх, автор зазначив, що інтерпретації текстів автором і читачем можуть співпадати або не співпадати, але для нього цікавою є думка перекладача його творів зі США про те, що найкращою інтрепретацією є та, в якій автор відкриває щось зовсім нове у своєму ж творі. Згадав Юрій Андрухович і про вплив І.Бродського на всіх поетів, що активно творили наприкінці вісімдесятих – на початку дев’яностих, підкресливши, що цей вплив не обійшов і його.

На всіх подіях в Одесі за участю автора можна придбати його книжки: “Прогулянка” Роберта Вальзера (переклад з німецької Юрія Андруховича) та третє перевидання книги “Лексикон інтимних міст”, доповнене новим оповіданням, якого не було у попередніх двох накладах.

 

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости