П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Через 200 років французи знову в Котовську

+ -
0
Метою візиту було познайомити франкомовний світ із містом Котовськ. Оскільки в Україні є два міста, де були зруйновані пам'ятники кату Леніну: Київ та Котовськ. Але Київ знають в усьому світі, а Котовськ тільки належить світові взнати.

 Шановні гості були приємно вражені та неприємно шоковані.

 Вражені тим, що у містечку на півдні України такий потужний націоналістичний Рух, а шоковані тим, що громадський устрій, який панує у місті, вони змогли назвати тільки однім словом: феодалізм!

 Професійні французькі журналісти поспілкувалися із усіма верствами населення міста, з усіма політичними силами та громадськими організаціями.

 Єдині з ким вони відмовилися спілкуватися, це журналісти комунального телеканалу КЕТ. Про зустріч із ними дуже просив французів мер Котовська Анатолій Іванов. Але журналісти не зважили на прохання мера, врахувавши професійний рівень працівників мерського телеканалу.

 Гості були схвильовані рівнем антисемітизму, який панує у місті. Особливо відразливою їм видалась історія коли депутат від правлячої Партії регіонів Войцеховська Наталія Альгердасівна образила єврея Десятнікова Михайла Ілліча публічно назвавши його "жидовской мордой"!

Журналісти заявили, що у Франції подібне - неприпустимо! У Франції існує багато правозахисних єврейських організацій і вони будуть проінформовані про цей ганебний факт!

 І хоча котовська влада щільно оточила французьких журналістів своєю присутністю, намагаючись не допустити спілкування із опозиційно налаштованими до неї громадянами, газетярам з Ле Монду вдалося виконати свій професійний обов'язок та поспілкуватися із громадськими активістами міста. Анатолій Тіора розповів французам про напад на нього депутата від ПР Войцеховської, коли вона порвала та викинула у вбиральню його документи, та про фінансові оборудки мера Іванова. Ольга Пінчевська розповіла про переслідування представниками влади її сім'ї. Михайло Десятніков про незаконну приватизацію депутатом Войцеховською Н.А. садиби на селищі Цукрового заводу за смішні гроші, та про дивний аукціон, що відбувся у мерії з цього приводу. Михайло Ілліч надав французьким журналістам усі необхідні документи з цієї справи.

 Французькі журналісти відвідали пам'ятник Жертвам Голодомору і були дуже шоковані, коли взнали, що мер Іванов відмовився пожертвувати навіть копійчину на його зведення на тій підставі, що він - мер міста, а у місті Голодомору не було. Цинізм мера вразив навіть досвідчених журналістів, які багато чого бачили!

Фотокореспондент Гійом Ербо зробив багато світлин нашого міста: людей, вулиць, пам'ятників, краєвидів.

 Журналіст Бенуа Віткін цікавився історією міста, а також провів розслідування історії розтрощення пам'ятника кату Леніну, появлення на димарній трубі котельні червоно-чорного прапору УПА, нападу та нанесення шкоди автобусу, який мав везти котовчан на київський Євромайдан.

Французи відвідали краєзнавчий музей міста, інші культурні заклади.

 Французьким гурманам дуже сподобалась українська кухня у Котовську! Найкращим ресторанним закладом міста вони назвали "Перлину"! Особливо їм сподобалися: фірмові вертути, фірмова курка із грузинськими спеціями та гостинність власників!

Котовчани потягнулися до французьких журналістів, як ходоки до Леніна! Намагалися проникнути у номер, чатували біля готелю, розшукували їхні телефоні номери, переймали їх на вулиці, кидаючись до них, як до рідних. Щоби розповісти про свавілля котовської влади.

 Ні, ну звичайно, зрозуміло, що Захід нам допоможе!

Пригнічує інше: коли у місто із ревізіями приїжджають з Одеси чи Києва наші можновладці: міліціянти, прокурори, губернатори, які буцімто будуть вирішувати людські проблеми, - народ не прагне в такій кількості з ними зустрітися і поспілкуватися!
Гіркий багаторічний досвід - дуже протрезвляюча річ! Людський ажіотаж навколо французьких журналістів засвідчує: котовчани не вірять у щирість українських бюрократів та їхнє бажання відновити справедливість, надія лишилася тільки на європейські структури.

 Наше видання ознайомить громадян міста із статтею про Котовськ, що незабаром вийде у найпопулярнішому французькому виданні. Яке, до речі, було засноване у 1944 році за вказівкою генерала Шарля де Голля.

 Ну у них свої лідери, а у нас - свої! :(

 П.С. 19 грудня у день Святого Миколая, коли французькі гості перебували у нашому місті, газета Ле Монд святкувала свій День Народження. Журналіст Сергій Левитаненко від імені усіх котовських журналістів привітав журналістів Ле Монд із цим святом. Французи були вражені, що у маленькому далекому Котовську є люди, які знаю про їхнє свято!

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости